Amb aquestes paraules, el 20 d’octubre de 1954, ara fa 60 anys, Ramón Puiggené i Pilarin Minguell iniciaven la història i les emissions de Ràdio Tàrrega, la segona emissora que va emetre a la província de Lleida.
Associada a la Cadena de Emisoras Sindicales, Ràdio Tàrrega emetia en Ona Mitjana i era gestionada per un Patronat Local. Amb una audiència potencial de 260.000 oients, els primers estudis es situaven a l’Avinguda de Catalunya, on durant 30 anys hi van passar moltes veus que van fer ballar i somiar als targarins en aquells anys tan grisos, amb programes com el Show de Pepe, El Club del Disco o Serenata.
L’emissora va tenir diferents noms, Ràdio Tàrrega, La Voz de Urgel y Segarra o LaVoz Sindical de Lèrida, sempre en castellà. De fet els programes regulars en català no van començar fins a principis de la transició. El 1986, i ja com a emissora de Ràdio Nacional d’Espanya s’inauguraven els nous estudis del carrer Santa Anna i al juliol del 91 Ràdio Nacional s’emportava l’emissora a Lleida i cessaven així les emissions.
L’any 2008, la periodista targarina, Gemma Peris, procedent de TVE a Sant Cugat, es fa càrrec de la direcció de Ràdio Tàrrega i l’emissora inicia un procés de modernització de continguts i també d’informatius amb Aleix Cruz. El programa insígnia de l’emissora és “ De Boca en Boca” que cada matí, amb informació de proximitat, intenta fer-se un lloc entre les propostes de les grans ràdios.
Un dels pilars més importants de Ràdio Tàrrega han estat sempre els col·laboradors, actualment en tenen més de 70.
Fa dues setmanes Ràdio Tàrrega va inaugurar noves instal·lacions, passant d’un local de lloguer a un de municipal, un pas endavant que ha suposat una inversió de 117.000 euros.
Estudis nous i reptes nous per a un mitjà que ha sabut adaptar la tradició a les noves tecnologies.
D’això ja fa 60 anys. Sis dècades de Ràdio Tàrrega com a testimoni i veu de la història de la ciutat.