Èxit del concurs de vídeos lip dub a Tàrrega a favor de la igualtat entre homes i dones

libdupConcurs en el marc del Dia Internacional de les Dones organitzat pel consistori · Entitats i centres educatius protagonitzen els enregistraments, que ja sumen més de 12.000 visualitzacions a les xarxes

Entitats i centres educatius de Tàrrega reivindiquen la igualtat entre homes i dones mitjançant enregistraments de vídeo difosos a les xarxes. La iniciativa respon a la convocatòria de la Regidoria de Polítiques d’Igualtat per participar a la tercera edició del concurs de “lip dub”, o sigui, vídeos musicals en què un grup de persones sincronitzen gestos i moviments amb una cançó. La proposta forma part de la campanya d’activitats que l’Ajuntament de Tàrrega desenvolupa aquest mes de març per a commemorar el Dia Internacional de les Dones. Cinc entitats i centres educatius han respost a la crida: Amics de l’Agrupament Escolta de Tàrrega; Associació Guixanet – Les Verretes; PTT Tàrrega – Mollerussa; Escola Alba i Institut Manuel de Pedrolo. En total hi han participat 180 persones de totes les edats.

 

Els enregistraments, penjats a les xarxes socials, sumen ja més de 12.000 visualitzacions, fet que certifica la difusió dels lemes a favor de la igualtat entre sexes. En l’edició d’enguany la Regidoria de Polítiques d’Igualtat ha proposat com a cançó leit-motiv el reggaeton titulat El respegueton de Carles Sánchez i Arkano Mc. La lletra de la peça advoca per eliminar els greuges laborals i socials que pateixen encara les dones en relació als homes. Carles Sánchez i Arkano Mc han autoritzat l’ús de la cançó per a l’esmentada campanya sense percebre drets d’autor. Els premis del concurs es lliuraran en un acte públic aquest divendres 10 de març, a les 8 del vespre, a la Casa Consistorial de Tàrrega.

 

 

Lip Dub enregistrat per Amics de l’Agrupament Escolta de Tàrrega

 

Lip Dub enregistrat per Les Verretes de l’Associació Guixanet

 

Lip Dub enregistrat per l’Escola Alba de Tàrrega

 

Lip Dub enregistrat pel Pla de Transició al treball PTT Tàrrega – Mollerussa

 

Lip Dub enregistrat per alumnes de l’Institut Manuel de Pedrolo de Tàrrega

 

 

A més del concurs de lip dub, Tàrrega ofereix un ampli calendari d’activitats de sensibilització fomentant la igualtat dona – home i la prevenció contra la violència masclista. El cicle integra conferències, tallers i exposicions. De forma específica, i pensant en la gent jove, també s’impartirà a alumnes dels centres de secundària una sessió pedagògica de conscienciació contra la violència masclista. D’altra banda, el públic pot visitar fins al 12 de març a la Biblioteca Comarcal de Tàrrega l’exposició titulada La violència de gènere en el món del còmic. Es tracta d’una mostra itinerant que reflexiona sobre com alguns còmics han retratat l’univers femení al llarg dels anys. Amb to pedagògic i alhora crític, s’alerta de la visió sovint estereotipada que es projecta de les dones com a personatges febles o com a objectes sexuals.

 

 

ACTIVITATS DEL CICLE

 

Divendres 10 de març (8 vespre, Casa Consistorial)

Presentació dels vídeos del 3r Concurs de Lip Dub i lliurament de premis a les entitats guanyadores

 

Dijous 16 de març (8 vespre, Oficina Jove de l’Urgell)

Conferència: DONES QUE PARLEN, ESCRIUEN I FAN MÚSICA a càrrec de Maria Àngels Cabré, escriptora i directora de l’Observatori Cultural de Gènere. Un bon dia les dones van agafar la paraula i ja no l’han deixat. Això va succeir a inicis del segle XX, quan les reivindicacions sufragistes i un progressiu canvi de mentalitat les van dur a ocupar els espais que abans havien estat privatius dels homes. Escriptores, pintores, cantants i moltes altres dones de professions diverses es van incorporar a l’àmbit públic com un exèrcit de nous llenguatges i noves sensibilitats.

 

Divendres 24 de març (2/4 d’1 migdia, Teatre Ateneu)

Conferència de prevenció contra la violència masclista, adreçada a alumnes de secundària: NO SOM VÍCTIMES. SOM SUPERVIVENTS a càrrec d’Ana Bella Estévez. Després de ser víctima de violència masclista durant anys, Ana Bella Estévez va crear la Fundación para la Ayuda a Mujeres Maltratadas y Madres Separadas, entitat sense ànim de lucre. El 2012 va crear l’Escola Ana Bella per l’Apoderament de la Dona. Ana Bella va ser elegida com una de les 10 dones líders en el sector social a Espanya per la revista Dona & Cia l’any 2012.

 

Divendres 24 de març (8 vespre, Oficina Jove de l’Urgell)

Taller de prevenció contra la violència de gènere per a famílies, a càrrec d’Ana Bella Estévez. Els continguts de la conferència impartida als alumnes de secundària vertebraran també un taller obert al públic, especialment adreçat a les famílies. L’activitat ajudarà a prevenir la violència masclista mitjançant l’educació a la llar.

 

Dijous 30 de març (10 matí, Biblioteca Comarcal)

Sessió del curs EL SEXISME TAMBÉ SURT DE FESTA a càrrec d’Ana Burgos, coordinadora de l’Observatori Noctambul@s, i Otger Amatller, coordinador de la Fundació Salut i Comunitat. Formació dirigida a professionals dels camps social, educatiu, sanitari i policial. Per aprofundir en la perspectiva de gènere aplicada a la prevenció de la violència masclista en espais de lleure i oci nocturn. La segona sessió del curs s’impartirà el 6 d’abril.

 

Fins al 12 de març, a la Biblioteca Comarcal

Exposició pedagògica alertant d’estereotips sexistes i violència masclista als còmics

Mostra itinerant que reflexiona sobre com alguns còmics han retratat l’univers femení al llarg dels anys. Amb to pedagògic i alhora crític, s’alerta de la visió sovint estereotipada que es projecta de les dones com a personatges febles o com a objectes sexuals.

Comenta

La vostra adreça de correu electrònic no es publicarà. Els camps obligatoris estan marcats *

Escrigui les paraules clau de recerca i pressiona la tecla Retorn.