Els Agents Rurals intervenen 50 paranys per caçar furtivament a la Segarra

foto_3196828
(Imatge d’arxiu. ACN)
ACN Torrefeta i Florejacs. Els Agents Rurals van interceptar divendres passat dues persones que havien col·locat més de 40 paranys il·legals de caça (llaços no selectius) dins l’Espai d’Interès Natural de la Vall del Llobregós i en una àrea privada de caça al terme municipal de Torrefeta i Florejacs (Segarra). En l’escorcoll del vehicle, el cos va localitzar deu paranys més i altres elements utilitzats per a la captura i la repoblació. Segons els Agents Rurals, l’objectiu dels llaços era capturar depredadors que podien eliminar les espècies cinegètiques de la zona, tot i que en no ser selectiu el mètode hi podien quedar atrapats altres animals protegits i domèstics. Els agents van recollir vuit guineus mortes i una de viva que van poder alliberar allà mateix. Les dues persones interceptades són el titular i el gestor de l’àrea de caça, i també un altre soci que participava en els fets. Davant de la confirmació que havien alliberat conills, els Agents Rurals també van aixecar denúncia per l’alliberament d’espècies cinegètiques sense autorització i sense la guia de transport sanitari corresponent.
A més de l’elevat nombre de paranys, la seva distribució en els principals passos per on transita la fauna que hi habita i la metodologia emprada (col·locació de la trampa) indicaria, segons els Agents Rurals, que presumptament les dues persones coneixien perfectament com es podia aconseguir la màxima efectivitat amb aquest tipus de trampes, amb l’afegit que el mètode “conduïa” la fauna cap a la trampa.

El gran nombre de trampes retirades pels agents ha evitat un resultat molt més important d’espècies afectades. El cos recorda que la col·laboració ciutadana és “bàsica” en aquest i en altres casos ja que, en ocasions, la detecció d’aquest tipus de paranys passa desapercebuda perquè es porta a terme en llocs freqüentats només per excursionistes, observadors de natura o altres usuaris ocasionals.

L’ús d’aquest tipus de paranys massius i no selectius està tipificat com un delicte contra el medi ambient al Codi Penal i pot comportar penes de fins a dos anys de presó per als autors, i també la suspensió de les activitats a l’àrea de caça afectada.

Comenta

La vostra adreça de correu electrònic no es publicarà. Els camps obligatoris estan marcats *

Escrigui les paraules clau de recerca i pressiona la tecla Retorn.