La Consellera Jordà visita Agramunt

 

Foto conjunta amb el consistori i els representantsa de les empreses de torrons

La Consellera d’Agricultura, Ramaderia, Pesca i Alimentació del Govern de la Generalitat de Catalunya, Teresa Jordà, va visitar aquest passat dimecres la vila d’Agramunt. Concretament, Jordà va reunir-se amb el consistori on l’alcalde d’Agramunt, Bernat Solé, li va exposar el projecte de l’Escorxador Municipal a través de l’1% cultural que en el seu moment, el govern de la Generalitat es va comprometre a impulsar amb les obres del Segarra-Garrigues. Solé també va exposar la problemàtica de la xarxa de camins i el fet que no s’hagi finalitzat totes les fases de la concentració parcel·lària. Segons Solé, “en el seu moment i abans que s’apliqués la capa de rodadura i es fessin les darreres actuacions previstes en el projecte de concentració parcel·lària, el Departament d’Agricultura del moment va fer la cessió d’aquests camins a l’Ajuntament sense que l’obra s’hagués acabat”. Aquest fet sumat a la reducció d’ingressos dels vedats de caça en aquests darrers anys ha fet molt complicat el manteniment d’aquesta nova xarxa de camins. Solé va demanar que s’obrís una línia d’ajuts en aquest sentit ja que en la línia de l’any passat, prevista per a capitals de comarca i municipis de menys de 5000 habitants, poblacions com Agramunt en varen quedar excloses.

 

En un altre sentit, la Consellera i el Consistori també es van reunir amb les empreses torronaires del municipi per mostrar el contingut i els objectius de la Fira del Torró i parlar sobre la situació actual del torró i la xocolata. Segons l’alcalde d’Agramunt, Bernat Solé, “malgrat el nombre de ventes globals al municipi s’ha incrementat molt en aquests darrers anys, encara cal que des del Govern de la Generalitat s’impulsi més aquests productes de qualitat que ens defineixen com a país i les corresponents fires”.

 

Finalment, la Consellera Jordà acabà la seva visita a la Llar d’infants municipal l’Era. Segons Jordà, es tracta d’un equipament que és un molt bon exemple de com es pot trobar un gran valor afegit a la fusta del nostre país i, al mateix temps, disposar d’equipaments altament eficients.

 

Comenta

La vostra adreça de correu electrònic no es publicarà. Els camps obligatoris estan marcats *

Escrigui les paraules clau de recerca i pressiona la tecla Retorn.