Centenars de persones s’apleguen a Tàrrega per veure els tradicionals Tres Tombs

16987-1548661600-1400x1400Aquest diumenge Tàrrega ha tornat a celebrar els tradicionals Tres Tombs. Centenars de persones s’han aplegat a la plaça del Carme, per gaudir de la desfilada de carrosses, carros, cavalls, tractors i elements de la cultura popular targarina, com Lo Tossino i la Verreta, els gegants i capgrossos, els grallers de la Barra i els Tambors dels Diables de BAT.
En l’apartat del concurs engany s’han premiat, tant en categoria de tema lliure com tema agrícola, les carrosses més originals, més acolorides, més treballada, més reivindicativa i més animada. El repartiment és el següent:

Carrossa número 1, de temàtica lliure. TARGAHOLLIWOOD de l’escola Pia: premi a més original i més acolorida
Carrossa 2, tema agrícola. ATENCIÓ: ABELLES EN EXTINCIÓ de l’escola Àngel Guimerà: premi a la més treballada, a la més reivindicativa i més original
Carrossa 3, tema lliure. LA MAR DE PLÀSTIC de l’escola Àngel Guimerà: premi a la més reivindicativa i més treballada.
Carrossa 4, tema agrícola. LA COL DE GENER ÉS TAN BONA COM EL CORDER de l’escola Jacint Verdaguer: Premi a la més acolorida
Carrossa 5, tema lliure. BOMBERS AL RESCAT. 112 de l’escola Maria Mercè Marçal. Premia a la més animada.
Carrossa 6 tema agrícola. SOM LA LLET de l’escola Vedruna Sant Josep. Premi a la més animada.

Un dels moments més emotius va ser quan va desfilar el carro de traginer de Cal Vilaverd estirat per cinc cavalls, que van portar des de l’Associació de Sant Antoni d’Anglesola. Aquest és un dels últims carros de traginer que va treballar a la comarca i va pertànyer a una coneguda família targarina molt vinclada a la Societat Sant Antoni de Tàrrega. Va ser tota una sorpresa per la Teresa i el Josep Maria Robert. L’Associació de Sant Antoni d’Anglesola va portar tres carros més.
També van desfilar cavalls, carros i tractors vinguts des de Vilanova, Arbeca, Guissona, Preixana, Fonolleres, La Mora i evidentment de Tàrrega.
A més durant tot el matí a la plaça del Carme hi va haver una trentena de parades de productes artesans i alimentaris.

A Tàrrega la veneració a Sant Antoni data del 1319 quan el rei Jaume II va concedir un seguit de privilegis a la que llavors era la vila de Tàrrega.

Ràdio Tàrrega

Comenta

La vostra adreça de correu electrònic no es publicarà. Els camps obligatoris estan marcats *

Escrigui les paraules clau de recerca i pressiona la tecla Retorn.