En el marc del Voluntariat per la Llengua, que fomenta estones de conversa com a suport educatiu · Iniciativa del Consorci per a la Normalització Lingüística i l’Ajuntament de Tàrrega amb suport del Consell Comarcal de l’Urgell i el Casal Cívic
Tàrrega tindrà enguany 22 noves parelles lingüístiques en el marc del programa Voluntariat per la Llengua. Es tracta d’una iniciativa de suport educatiu en què persones voluntàries mantenen estones de conversa amb persones no catalanoparlants per ajudar-los a aprendre la llengua catalana. La majoria són alumnes de l’Aula de Llengua de Tàrrega, la qual imparteix cursos inicials i bàsics de català. La iniciativa és fruit del Consorci per a la Normalització Lingüística (CPNL) i l’Ajuntament de Tàrrega amb suport del Consell Comarcal de l’Urgell i el Casal Cívic. Les 22 parelles lingüístiques es trobaran una hora cada setmana en el decurs dels propers 2 mesos i mig per a mantenir converses sobre temes quotidians.
A l’acte de presentació, celebrat el dimecres 27 de febrer a la Biblioteca Comarcal de Tàrrega, hi ha assistit el regidor de l’Àrea de Polítiques de la Ciutadania, Jaume Folguera, i la tècnica del CPNL a Tàrrega, Teresa Arrufat. Folguera ha valorat molt positivament aquesta activitat com “una forma pràctica i amena d’aprendre i perfeccionar el català fora de les aules”. Per la seva part, Teresa Arrufat ha indicat que el Voluntariat per la Llengua creix cada any a Tàrrega amb més participació. “És una iniciativa d’èxit en què es valora tant la formació lingüística com la cohesió social”, ha assenyalat. La presentació s’ha complementat amb la conferència “Les llengües: emboirats pels prejudicis” a càrrec d’Ignasi Badia Capdevila, professor de català a la Universitat Autònoma de Barcelona. Tàrrega també ha emmarcat aquesta activitat dins el Dia Mundial de les Llengües Maternes, amb què es reconeix els diferents idiomes que conviuen al món.
Salutacions,