Amb les proposte A Vore, Bukráa Circus, Francesc Cuéllar, Guillem Albà, Horztmuga, Kernel Dance Theatre, Laurie Bérubé, Xavier Laliberté & Elwin Roland, Mambo Project, Marcel et ses dròles de femmes, Sixto Paz, Sound de Secà i UpArte, vol atrapar al públic adolescent
La nova edició de FiraTàrrega, la primera edició sota la direcció artística d’Anna Giribet, aposta per fer arribar les arts escèniques a tots els públics. El carrer és el protagonista de FiraTàrrega, on gran part de la programacio passa per les places i carrers de la ciutat de Tàrrega. Els espectacles al carrer donen la oportunitat que tot tipus de públic accedeixi a ells, públic infantil, adult, jove.. Les últimes dades cituen que a FiraTàrrega la mitjana d’edat és de 33 anys i per tant podem afirmar que una part important del públic és jove.
Una de les principals dificultats que afronten les emprese, fires i festivals culturals és l’accès a la cultura dels adolescents/joves. Els adolescents son el gran públic oblidat i FiraTàrrega vol apostar per apropar propostes que puguin captar el seu interés. Per aquest motiu, quest any a FiraTàrrega, els joves tindran fins a 13 espectacles especialment pensats per ells. Destaca la proposta LIVALONE de Fundació Agrupación Colectiva (amb Francesc Cuéllar i Alejandro Curiel) on parla en clau d’hironia i humor de la problemàtica dels joves per accedir a l’habitatge. També destaca l’opera prima de la companyia Mambo Project, que amb La Festa, volen retratar el moment que potser tots hem viscut, quan ens enamorem i ens desenamorem en una discoteca. Per la seva banda el Guillem Albà, molt concienciat i sempre gran defensor de portar el teatre als joves, portarà a Tàrrega CALMA! on reflexiona sobre el ritme accelerat de la vida i la necessitat d’estar constantment connectat. Per la seva banda la companyia A Vore portarà per primera vegada el seu espectacle Avore al carrer, un projecte que, partint de la tradició de les Terres de l’Ebre, contraposa llenguatges aparentment distanciats en l’imaginari contemporani: la música electrònica i la dansa contemporània enfront de les jotes, els cants de llaurar, la dolçaina i les danses tradicionals.
Completen la proposta adreçada al públic adolescent, Bukráa Circus amb el seu espectacle de clown contemporani El gran final, els bascos Horzmuga que estrenaran nou espectacle a Tàrrega, una reflexió sobre fronteres i murs en temps d’activismes individuals, a través d’un espectacle que és una festa, una sessió de música diürna, un DJ, un personatge excèntric acompanyat de dos assistents i un fotògraf. Per la seva banda els francesos Marcel et ses dròles de femmes portaran a Tàrrega The good place, una proposta de circ que mostra les obscenitats de la nostra societat. Un món desequilibrat i injust que ens fa desitjar, ens vol seduir i ens empeny a un consum desaforat. Seguint amb el circ, la companyia UpArte presentaran Àureo, una peça d’acrobàcia, equilibri i moviment de carrer. Els Sound de Secà estrenaran Pôsse nou projecte itinerant amb una clara mirada contemporània. I per acabar no podien faltar Sixto Paz amb Así bailan las putas, una presa de consciència de la mirada patriarcal amb què entenem el món i una crida a transformar-la acompanyats de la Júlia Bertran i la seva professora de ball, Ana Chinchilla.
FiraTàrrega presenta un total 42 peces, 24 de les quals són catalanes, 9 d’elles provenen de la resta de l’estat, 6 són internacionals i 3 de procedència mixta. El 30% d’aquesta programació s’adscriu al programa Suport a la Creació. 19 de les propostes són estrena a l’Estat espanyol.