El dijous 19 de desembre, quan els veïns i veïnes prioritzaran els projectes que es portaran a una votació popular · La ciutadania decideix com invertir una partida de 100.000 euros el 2020
En el marc del seu primer procés de pressupostos participatius, l’Ajuntament de Tàrrega ha seleccionat un total de 76 propostes formulades per la ciutadania d’entre les 350 aportacions rebudes. Les propostes vàlides s’elevaran a les dues següents fases del procés: el Fòrum Ciutadà de Priorització i la votació final. Així ho explicà ahir l’Equip de Govern en una sessió informativa a la Casa Consistorial, oberta a la ciutadania. D’aquesta forma, la capital de l’Urgell ha reprès el procés de pressupostos participatius després de diversos parèntesis electorals. Totes les aportacions van ser recollides en el tram final de l’anterior mandat mitjançant via telemàtica i bústies físiques. Posteriorment s’agruparen les propostes similars o repetides i se’n descartaren d’altres per no ser viables, no ser de competència municipal o no ser considerades com una inversió; fins a seleccionar les 76 propostes finals.
Donar veu a la ciutadania
La sessió fou encapçalada per l’alcaldessa Alba Pijuan Vallverdú i el regidor de Participació, Carlos Vílchez, els quals van destacar la importància de donar veu als veïns i veïnes a l’hora de fixar inversions del pressupost municipal. En concret, Tàrrega preveu destinar 100.000 euros del capítol d’inversions de l’exercici 2020 a allò que finalment determini la ciutadania en la votació final que es convocarà entre els propers 20 de gener i 4 de febrer. Abans, el dijous 19 de desembre (7 tarda, Oficina Jove de l’Urgell) tindrà lloc el Fòrum Ciutadà de Priorització, en què els veïns i veïnes debatran i elegiran els projectes finalistes que es portaran a l’esmentada votació. Els vots s’emetran telemàticament i hi podran participar totes les persones majors de 16 anys i empadronades a Tàrrega.
Es poden consultar les propostes en un web
La majoria de les 76 propostes vàlides fan referència a projectes urbanístics i millores de l’espai públic. Són, per exemple, la instal·lació de bústies amb bosses per recollir els excrements dels gossos; la construcció de passos reductors de velocitat; la millora de la senyalització del patrimoni; l’augment de la dotació de màquines de neteja; i més inversions pel que fa a mobiliari urbà, parcs infantils i enllumenat. Totes les propostes de la ciutadania, tant les vàlides com les desestimades, es poden consultar des d’ahir al web www.decidimtarrega.cat.