Les obres seleccionades conformaran l’exposició col·lectiva La Gran Màquina VII, acte central del certamen que tindrà lloc al Museu Trepat els dies 29 i 30 de maig
El festival de creació contemporània Embarrat de Tàrrega ha tancat la convocatòria de l’edició 2020 amb un total de 160 propostes artístiques rebudes. Els treballs optaran a formar part de l’exposició col·lectiva La Gran Màquina VII i a concórrer al premi Embarrat – IEI. El certamen ha rebut projectes d’artistes internacionals provinents d’una vintena de països com Alemanya, França, Regne Unit, Rússia, Canadà, Estats Units i diferents punts de Llatinoamèrica juntament amb una desena de propostes de les terres de Lleida. El comissariat d’aquesta edició, la setena, anirà a càrrec del lleidatà Jordi Antas al costat de Jesús Vilamajó, director del festival. Jordi Antas centra el seu treball en projectes sobre la relació amb l’entorn, les estratègies de recepció, la narrativa en l’art o la funcionalitat social de l’artista. Antas i Vilamajó treballen ja en la selecció definitiva dels artistes participants del 2020, llistat que es farà públic el mes d’abril.
L’exposició col·lectiva La Gran Màquina VII, activitat central del festival Embarrat, explora enguany el concepte de “poder” com a eix temàtic. En aquest sentit, s’ha convidat els artistes a “indagar i reflexionar sobre els camins polisèmics del poder i com influeixen, afecten i modifiquen els hàbits i el pensament individual i col·lectiu”. La setena edició de l’Embarrat tindrà lloc els dies 29 i 30 de maig i l’exposició romandrà oberta fins al 2 de juny. L’objectiu, una vegada més, és omplir d’art avantguardista les naus del Museu Trepat de Tàrrega. La Gran Màquina, que al llarg de les seves sis edicions ha portat a Tàrrega més de 140 creadors emergents de tot el món, és una proposta del tot singular que barreja la radicalitat dels joves artistes amb el patrimoni industrial i arquitectònic de l’antiga fàbrica J. Trepat. L’Embarrat és organitzat per la Regidoria de Cultura i el Museu Trepat de Tàrrega amb la col·laboració de Departament de Cultura de la Generalitat de Catalunya, Diputació de Lleida i Institut d’Estudis Ilerdencs (IEI).