El D’A Film Festival Barcelona arriba als 215.000 visionats en la seva edició online a Filmin
València, any 2003.
La Betlem torna a casa per passar uns dies amb la seva família al poble que l’ha vist créixer. Però aquest poble amaga un caràcter trist que, per més que ella vulgui evitar, sempre acaba retornant per recordar-li que hi ha coses que mai es podran oblidar. I que tampoc es podran perdonar.
Ni oblit ni perdó és la història real d’una família que lluita per mantenir intacta la memòria d’un fill mort en mans del feixisme. Però… Val la pena seguir lluitant per un conflicte polític que no es resoldrà mai? I a quin preu?
Ni oblit ni perdó també ha estat seleccionat pel Festival Internacional de Cinema d’Osca que es farà online del 12 al 20 de juny.
Les pel·lícules més vistes han estat la inaugural ‘Habitación 212’ i la de clausura ‘A Stormy Night’. També han destacat ‘Little Joe’, ‘Un blanco, blanco día’, ‘My Mexican Bretzel’ i ‘Nomad: In the Footsteps of Bruce Chatwin’. L’estrena de la versió restaurada de ‘Sátántangó’, de Béla Tarrr, es remarca com a emblema del festival d’enguany.
Per la seva banda, el cofundador de Filmin i director editorial de la plataforma, Jaume Ripoll, ha dit que el D’A 2020 ha superat les seves “millors expectatives”. “Amb aquesta unió s’ha tornat a demostrar l’enorme interès que hi ha pel cinema d’autor al nostre país i les nombroses possibilitats que ofereix una plataforma online”, ha manifestat Ripoll.
El D’A va aconseguir mantenir el 75 % de las pel·lícules programades en un inici, en una edició alternativa que va decidir “no posposar ni cancel·lar-se”.
Premis del públic
A més dels premis ja donats a conèixer -la pel·lícula islandesa ‘Un blanco, blanco día’, de Hlynur Pálmason, que es va endur el premi Talents a la millor pel·lícula, i l’algeriana ‘Abou Leila’ amb el premi de la crítica-, aquest dilluns s’han anunciat els guardons del públic al millor llargmetratge i al millor curtmetratge.
Amb els vots a la plataforma Filmin, el públic del D’A ha reconegut el documental de creació ‘My Mexican Bretzel’ de Núria Giménez, i el curtemtratge ‘Ni oblit ni perdó’ de Jordi Boquet, un treball sorgit de l’ESCAC.