S’emmarca dins la programació ‘Estiu Jove!’, de Quàlia i l’Ajuntament de Tàrrega · El Camp de Treball Local, amb una dotzena de joves, ha començat a la plaça de les Nacions i a l’Oficina Jove
L’Ajuntament de Tàrrega i la Cooperativa de Lleure Quàlia del Grup Alba van donar el tret de sortida a la programació de l’Estiu Jove! el passat 29 de juny. Són un seguit de tallers i activitats dirigides a joves d’entre 12 i 18 anys que es realitzaran al llarg del mes de juliol.
La novetat d’aquest any és la creació d’un Camp de Treball Local, una experiència de voluntariat on els joves ofereixen el seu temps per donar suport i millorar els espais de la comunitat local i impulsar-hi diferents actuacions. Està previst que els joves ajudin a instal·lar un parc infantil a la plaça de les Nacions, a col·laborar en el manteniment i reparació de diferents espais de Tàrrega o a enjardinar el Parc de Sant Eloi. Aquest dimecres, el regidor d’Educació, Xavier Rossell, i el director de Quàlia, Lluís Nadal, han visitat els primers treballs que han començat una dotzena de joves a la plaça de les Nacions i a l’Oficina Jove.
Nou laboratori d’innovació educativa al novembre
Dins del camp de treball també s’introduirà el repte de l’Edhack, una activitat sorgida de la col·laboració entre l’Ajuntament de Tàrrega i la Fundació Bofill que es durà a terme el proper mes de novembre i on la ciutat esdevindrà un laboratori d’innovació educativa i cultural durant dos dies. El repte de la hackató seran els nous usos i programació d’activitats de dinamització de l’espai públic i equipaments municipals amb les persones joves i durant el camp de treball es treballarà aquesta temàtica amb elles i ells.
El Camp de Treball Local es realitzarà per setmanes i a banda de les tasques pròpies de l’activitat també realitzaran els tallers previstos de l’Estiu Jove: cuina, improshow i làser escàner (ja realitzats) i hípica, drons i apps i ràdio.
Els joves que vulguin participar tant al camp de treball com la resta d’activitats de l’Estiu Jove poden inscriure’s a través de la pàgina web de la Cooperativa de Lleure Quàlia i també trobaran més informació a la mateixa pàgina web, a l’Oficina Jove de l’Urgell i a les xarxes socials de l’Ajuntament de Tàrrega i de Quàlia.
Proejcte Patis Oberts
D’altra banda, aquest dimecres 8 de juliol ha començat el projecte de Patis Oberts, una iniciativa de la regidoria d’Educació que té la voluntat de dinamitzar els patis de les escoles de la ciutat que estan oberts per practicar-hi esports i que són un punt de trobada habitual pels i per les joves de Tàrrega. Comptarà amb la figura d’un dinamitzador juvenil que anirà passant per cada pati per tal de conèixer el perfil de joves que s’hi reuneixen, fer una detecció de les seves preferències i necessitats i aprofitar-ho per l’elaboració del nou Pla Local de Joventut.