Les escoles d’educació especial asseguren que han estat les “grans oblidades” en els plans de reobertura dels centres

L’Escola Alba de Tàrrega diu que Educació encara no els ha respost la petició per utilitzar dos espais externs

ACN Tàrrega .- Les escoles especials diuen que han estat les “grans oblidades” en els plans de reobertura del Departament d’Educació. Així ho ha posat de manifest la directora de l’Escola Alba de Tàrrega, Roser Royes, que ha lamentat que als centres concertats no se’ls ha convocat a les reunions amb el Departament. Royes alerta que en aquestes escoles és on hi ha els “infants amb més risc”. Així, assegura que encara no han rebut resposta dels Serveis Territorials per fer ús de dos espais externs a l’escola i ara això els limita a l’hora de fer activitats, perquè han ampliat grups per respectar les mesures de seguretat davant els contagis, i aquest fet provoca que alguns alumnes hagin de dinar a l’aula o no puguin fer ús de les pantalles digitals.

Segons la directora de l’escola d’educació especial concertada Alba de Tàrrega, Roser Royes, quan van reobrir al juny, sí que des del Departament se’ls van donar “algunes indicacions” sobre com s’havia de fer, i al juliol, quan va sortir el pla d’organització de centres, hi havia “dos línies” respecte als centres d’educació especial. En vista al setembre, Royes assegura que ni els van arribar les instruccions, i a més a més, ha lamentat que no se’ls va convocar a cap reunió amb Educació. Només ho van fer amb els directors d’escoles ordinàries i escoles d’educació especial públiques, però no amb els de les concertades.

Per tal de garantir les mesures sanitàries per evitar contagis de covid-19, enguany han ampliat a 8 els grups on es distribueixen els 44 alumnes del centre – normalment se’n feien 6. L’espai de l’escola “és el que és”, remarcat Royes, que afegeix que s’han hagut d’adaptar per distribuir les aules. Tot i que van demanar als Serveis Territorials d’Educació dos espais ubicats a Verdú i Tàrrega, encara no els han donat resposta. Ara han de treballar ajustats per poder mantenir els grups “bombolla” i això fa que alguns alumnes hagin de dinar a la mateixa classe o que d’altres no puguin fer ús de les pissarres digitals. Si disposessin de més espais, assegura Royes, podrien alternar els que tenen i desinfectar entre cada ús per tal d’arribar a tot arreu.

Confinament dur per a les famílies d’alumnes més assistits

Quan la pandèmia del coronavirus va obligar a tancar centres educatius al març, els centres especials van veure agreujada la situació perquè no podien treballar amb els alumnes de “tu a tu” des de la distància. A mesura que es van flexibilitzar les condicions del confinament, van començar a fer “sortides terapèutiques” amb alguns alumnes però no podien accedir al centre ni mantenir contacte físic. Segons Royes, les famílies amb els alumnes que requereixen més assistència són les que han patit més tots aquests mesos sense activitat a l’escola.

Per aquest motiu, Royes no es planteja tornar a tancar si la pandèmia empitjora i aposta pel treball amb seguretat per intentar garantir serveis essencials i que les famílies puguin comptar amb el seu suport.

Comenta

La vostra adreça de correu electrònic no es publicarà. Els camps obligatoris estan marcats *

Escrigui les paraules clau de recerca i pressiona la tecla Retorn.