Aquest eslògan, que pretén sensibilitzar i prevenir sobre les violències masclistes, s’adreça a tota la població. S’utilitzarà com a abanderat en les diverses actuacions que es duran a terme durant les properes setmanes per tal de visibilitzar i conscienciar sobre les violències masclistes, els micromasclismes i la violència de gènere, encara molt presents en la nostra societat.
Per tal de fer palès aquest lema arreu de la comarca, s’han repartit unes lones commemoratives del 25 de novembre a tots els ajuntaments de l’Urgell, per tal que les puguin penjar en els balcons i en llocs ben visibles, i mostrar així que a l’Urgell diem Prou! a les violències masclistes.
Amb aquest objectiu també s’estan dissenyant unes mascaretes que es faran arribar als diferents ajuntaments i municipis de la comarca, entitats i associacions amb la idea que tothom que rebi la mascareta es faci una fotografia i s’etiqueti amb el hastag #nothocallis.
Les actuacions que anirem descobrint durant la setmana inclouen:
- Microvídeos amb petits fets quotidians que gairebé no s’aprecien i que hem de considerar micro masclismes.
- Conferències sobre micro masclismes, que tenim tan interioritzats que gairebé no es perceben, i també sobre l’exposició de la vida de les dones als segles XIX i XX, de les desigualtats que hi havia entre les dones i els homes.
- Creació d’un nou punt lila per a la promoció dels serveis d’informació als joves que hagin patit una agressió.
- Díptics de prevenció d’assetjaments sexuals adreçats als joves.
- Tallers sobre feminisme, on mitjançant un procés participatiu es podrà debatre sobre les necessitats dels joves i les problemàtiques al voltant del feminisme.
- Formacions i vídeos de sensibilització sobre la igualtat de gènere, el respecte i la no violència amb l’objectiu de conscienciar la població.
A banda de la variada oferta d’activitats que hem programat, també ens sumem a la campanya de l’Institut Català de les Dones DIPOSITA AQUÍ EL TEU MASCLISME. L’acció que proposa consisteix a posar adhesius amb aquest lema a les papereres de les poblacions, també amb l’objectiu de sensibilitzar la població sobre les conseqüències que poden tenir els comportaments masclistes.
Totes aquestes actuacions i accions organitzades des del Consell Comarcal de l’Urgell comptem amb el suport econòmic de l’Institut Català de les Dones, el Fons per al Pacte d’Estat del Ministeri d’Igualtat, la Diputació de Lleida i els ajuntaments de l’Urgell. Finalment, recordem també queel Servei d’Informació i Atenció a les Dones de l’Urgell, conegut com a SIAD, continua prestant el servei d’orientació gratuït a les dones de la comarca que ho necessitin.