El cap de setmana del 15 i 16 de maig de 2021, s’ha organitzat el primer Bioblitz a la finca gestionada amb finalitats ambientals, pel Grup d’Ecologia i de Medi Ambient, la Soll i altres entitats, coneguda com el “Pla de Lluçà”, i situada al municipi de Tàrrega, entre els termes de la Figuerosa i d’Altet.
Un Bioblitz és un esdeveniment de caire científic, on es du a terme una recerca intensa de les diferents espècies que es poden trobar en una àrea determinada, amb l’assessorament de biòlegs de camp. L’objectiu és registrar tantes espècies com sigui possible durant un període de temps establert.
S’ha comptat amb l’assessorament de Sergi Sales (ornitòleg), Maria José Chesa (liquenologa), Albert Tarragó (botànic) i Joan Carles Hinojosa (lepidopteròleg), per realitzar les mostres de camp, necessàries per inventariar la biodiversitat de la finca.
El diumenge dia 16 de maig l’activitat oberta al públic, ha estat un èxit de participació, on els experts convidats, han explicat en detall quins són els resultats dels valors naturals que han observat a la finca i en l’entorn, així com quines espècies s’hi poden trobar i quina és la seva importància ecològica.
Aquest serà un esdeveniment per aprendre sobre les espècies de fauna i de flora es troben a la zona, quins hàbitats formen i quina importància ecològica tenen totes elles.
El proper divendres dia 28 de maig a les 20,30 h. es farà la presentació del projecte de Lluçà i dels resultats del Bioblitz, a la terrassa de la Soll, a la Plaça de les Nacions a càrrec dels experts promotors de Lluçà, en Bernat Azcona i en Raül Jimènez.