La vicepresidenta del Parlament de Catalunya, Alba Vergés, ha visitat avui divendres el municipi de Tàrrega per mantenir una reunió de treball amb diferents serveis i entitats socials vinculades a l’àrea de la gent gran. La trobada ha servit per copsar els reptes i les necessitats en aquest àmbit a la capital de l’Urgell davant les conseqüències derivades de la pandèmia. Acompanyada de l’alcaldessa Alba Pijuan Vallverdú, Alba Vergés (que també és membre de la Comissió de Drets Socials del Parlament) ha conegut de primera mà les diverses accions i projectes que es desenvolupen a la ciutat per combatre l’emergència sanitària i assistencial en relació a les persones grans. “Fem una presa de contacte amb els professionals que treballen dia a dia amb la gent gran perquè ens expliquin les seves experiències i ens ajudin a identificar les problemàtiques sorgides”, ha explicat Vergés. “La gent gran és una de les baules que més ha patit la pandèmia i mereix tot el nostre acompanyament després de tota una vida treballant per la societat”, ha afegit la vicepresidenta del Parlament.
Per la seva part, l’alcaldessa Alba Pijuan Vallverdú ha reconegut la tasca esmerçada pel sector de l’atenció social en temps de coronavirus. “Ens reunim per parlar d’un col·lectiu com és la gent gran que tant ha patit els efectes de la pandèmia i per desenvolupar estratègies que donin resposta a les noves necessitats dels serveis assistencials i residencials”, ha manifestat la primera edil, que també ha posat en valor l’experiència d’Alba Vergés com a consellera de Salut entre els anys 2018 i el passat mes de maig. La trobada, celebrada al Casal Cívic per iniciativa de l’Ajuntament, ha aplegat representants de la Regidoria d’Acció Social, el CAP, la Residència Sant Antoni, la Llar d’Avis el Carme, Creu Roja Urgell, el Casal de Gent Gran i l’Associació Alzheimer Tàrrega.
La trobada, a més, ha tingut lloc just quan Tàrrega desenvolupa una nova edició del programa ‘Sempre Acompanyats’, que impulsen Fundació “la Caixa”, Creu Roja i l’Ajuntament per donar suport a les persones grans. Dins l’esmentat projecte, Tàrrega ha reactivat la campanya ‘Truca a la porta’ amb la finalitat de detectar i pal·liar situacions de soledat no volguda entre les persones grans. A més, s’acompanya d’una sèrie d’activitats de sensibilització durant l’octubre amb la voluntat de captar voluntaris i crear vincles. Val a dir que el confinament i l’aïllament social provocat per la pandèmia han agreujat les situacions de soledat en les persones grans. A Tàrrega, les persones més grans de 65 anys representen el 15,93% de la població. El programa ‘Sempre Acompanyats’, que s’inicià a la capital de l’Urgell l’any 2018, atén actualment una seixantena de persones grans i compta amb la implicació de 21 entitats a més de 16 voluntaris.