Després de tancar-se el període de votacions ahir diumenge 12 de desembre, ha quedat decidit quin projecte s’inclou dins la partida pressupostària destinada al procés de Pressupostos Participatius 2021 de l’Ajuntament de Tàrrega. La proposta “Construcció d’un pista d’atletisme a la zona esportiva, entre l’avinguda de la Ronda i el riu Ondara, amb les mides reglamentàries per a vuit carrils i paviment de terra de sauló” ha estat la que ha rebut més suport popular, amb un total de 834 vots. Aquesta actuació és la que es desenvoluparà amb la partida del pressupost municipal que s’havia reservat pels resultats d’aquest procés participatiu, fixada en 100.000 euros.
Del 26 de novembre al 12 de desembre, els targarins i targarines majors de 16 anys podien votar un màxim de tres projectes entre les 10 propostes finalistes. Així, fins a 1.399 persones –el que representa un 9,53% de participació– van fer arribar les seves votacions a través del portal www.decidimtarrega.cat o al punt telemàtic d’assistència habilitat a la Biblioteca Pública de Tàrrega – Germanes Güell. En total, es van emetre fins a 2.781 vots. Així, respecte a l’anterior convocatòria, en la fase final de votació la participació ciutadana ha augmentat: del 8,32% del primer procés de Pressupostos Participatius al 9,53% d’enguany.
Carlos Vílchez, regidor de Participació Ciutadana, constata que “aconseguir superar les xifres de participació que vam assolir en la darrera convocatòria és un aspecte clarament positiu, però el més important és consolidar diferents formes de participació ciutadana a les polítiques municipals, com ho són en aquest cas els pressupostos participatius. Des de l’Ajuntament de Tàrrega, continuarem treballant per promoure la participació i l’apoderament ciutadà”. Durant el període de presentació de propostes, els ciutadans van fer arribar 207 projectes al consistori. Totes les idees van ser analitzades pels serveis tècnics de l’Ajuntament a fi de descartar aquelles que no complien amb els requisits establerts. I finalment es va convocar un Fòrum Ciutadà de Priorització, que va servir per triar les 10 propostes finalistes que acabarien passant a la fase de votació popular.