L’Ajuntament de Tàrrega ajuda a tramitar els permisos de treball i residència a les persones refugiades d’Ucraïna

El consistori organitza un servei d’autobús perquè el centenar de persones que han arribat a la ciutat fugint de la guerra es puguin desplaçar a Lleida per regularitzar la seva situació

L’Ajuntament de Tàrrega ajuda les persones refugiades provinents d’Ucraïna que han arribat a la ciutat a regularitzar la seva situació al nostre país. Per tal que es puguin desplaçar a Lleida per fer els tràmits que els permetin obtenir els permisos de treball i residència, el consistori posa a la seva disposició un servei d’autobús. Així doncs, aquest dimecres es farà el primer viatge a la capital de Ponent per tal que un grup de 24 persones, a les quals se les avisarà per ordre de la data d’empadronament, puguin obtenir la documentació. Segons ha explicat l’alcaldessa de Tàrrega, Alba Pijuan Vallverdú, “el cap de la Policia Local i diversos voluntaris lingüístics els acompanyaran per assistir-los en la tramitació, que han de fer tant adults com infants, ja que el número de NIE que se’ls assignarà anirà vinculat a futures ajudes que puguin rebre”.

La primera edil ha explicat que hores d’ara s’han empadronat a Tàrrega 101 persones ucraïneses, 46 de les quals són menors d’edat (36 en edat escolar). De fet, aquest dilluns han començat les classes els primers 19 infants provinents d’Ucraïna (12 a Primària i 7 a Secundària), repartits en diversos centres educatius de la ciutat. Davant la previsió que més persones vingudes d’Ucraïna arribin a la ciutat, l’alcaldessa de Tàrrega ha fet una crida tant a la Generalitat com a l’executiu central per tal que posin a disposició d’aquestes persones un paquet d’ajudes que els permeti tirar endavant mentre no troben una feina.

Alhora, Pijuan ha agraït la solidaritat i la implicació de la ciutadania targarina, que s’han bolcat en les diverses accions que s’han impulsat des del consistori des que el passat 24 de febrer Rússia va iniciar la guerra amb Ucraïna. Fins al moment, l’Ajuntament ha enviat dos carregaments de medicaments, material sanitari, roba, aliments i altre material de primera necessitat cap a les fronteres amb Ucraïna, ha rebut fins a 63 oferiments d’habitatge per acollir persones refugiades i compta amb la col·laboració de fins a 14 voluntaris lingüístics. Alhora, entitats com el Servei de Suport al Dol de Ponent i el CAP de Tàrrega ofereixen suport emocional a totes les persones que han hagut de deixar casa seva a causa del conflicte bèl·lic mentre que diverses entitats esportives han posat els seus serveis a disposició dels infants ucraïnesos. Trobareu informació actualitzada de les diverses iniciatives i serveis al web www.tarrega.cat/suportaucraina

Finalment, la primera edil defensa que és fonamental organitzar cursos de català per a adults “per facilitar que les persones provinents d’Ucraïna aprenguin la nostra llengua i puguin sortir a buscar feina”. En aquest sentit, Pijuan mantindrà una reunió amb el secretari general de Política Lingüística, Francesc Xavier Vila, aquest dimarts.

Comenta

La vostra adreça de correu electrònic no es publicarà. Els camps obligatoris estan marcats *

Escrigui les paraules clau de recerca i pressiona la tecla Retorn.