Tàrrega celebra la segona edició d’Efímera, una jornada sobre art i ecofeminisme

L’Escola d’Art Ondara ha acollit les activitats, que han inclòs una mostra de productes vegans

La Regidoria de Feminismes de Tàrrega ha tancat avui dissabte la programació del Dia Internacional de les Dones (8-M), que s’ha allargat durant un mes. La proposta de cloenda ha estat la segona edició d’Efímera, una jornada sobre ecofeminisme i art efímer que es va estrenar l’any passat. La iniciativa difon la voluntat transformadora del feminisme i l’ecologisme per aconseguir un món més just, equitatiu i saludable, lliure de les actituds patriarcals cap a les dones, la fauna i l’ecosistema.

L’Escola d’Art Ondara ha esdevingut un taller a cel obert en el qual les artistes Bambusa i Lluïsa Gabarra Labad, junt amb la cooperativa Corremarges, han construït diverses cabanes de bambú cobertes amb teixits i tints naturals. L’activitat ha sumat la participació de les associacions de famílies d’alumnes, les quals traslladaran les cabanes als patis de les respectives escoles. A més, han après la tècnica per construir noves estructures similars, fetes de materials reciclables.

En aquest sentit, l’alcaldessa Alba Pijuan Vallverdú ha apuntat el valor d’aquests tallers “perquè beneficiaran al conjunt de les escoles de la ciutat i especialment als infants”. Tant l’alcaldessa com la regidora de Feminismes, Alba Castellana, i la tècnica d’Igualtat, Mireia Fontanet, han agraït la implicació de les famílies en el desenvolupament del taller.

Aquesta acció s’ha acompanyat d’una mostra de productes vegans, que ha aplegat mitja dotzena de paradistes. Les persones assistents també han gaudit d’un espai infantil sostenible on s’oferia un servei de canguratge. La jornada ha culminat al migdia amb la degustació d’una paella vegana i, a la tarda, un bingo solidari per recaptar fons a benefici de la Protectora d’Animals de Tàrrega i Tarregats.

La vigília, el divendres 5 d’abril, la Biblioteca Germanes Güell va acollir la projecció de l’entrevista realitzada a l’artista plàstica conceptual Fina Miralles per al festival Natures. L’acte va comptar amb la presència de la ballaria, coreògrafa i professora de dansa Olga Tragant.

D’aquesta manera, Tàrrega ha posat punt i final a la campanya del 8-M 2024, que ha dut per lema ‘Teixint cures’. L’eix ha posat el focus en les tasques invisibles i no reconegudes que històricament han fet i continuen fent les dones en l’àmbit de la llar per al sosteniment, benestar i reproducció de la vida. L’argument de la campanya, però, tindrà continuïtat el 2025.

Comenta

La vostra adreça de correu electrònic no es publicarà. Els camps obligatoris estan marcats *

Escrigui les paraules clau de recerca i pressiona la tecla Retorn.