La Fundació Privada Horitzons 2050 fa parada a Agramunt i Cervera per presentar la revista ‘Horitzons’

Antoni Gelonch, president de la Fundació, i Francesc Canosa, director de la revista, encapçalen una sèrie de presentacions pel territori amb l’objectiu de donar a conèixer una publicació semestral en paper que tracta d’explicar els grans temes de Catalunya i el món des de Lleida

 

Lleida, 28 de maig de 2024.- Lluny queda ja la posada de llarg de la revista Horitzons, que edita i promou la Fundació Privada Horitzons 2050, al Parador de Lleida (20 de març) i, posteriorment, al Museu de l’Art Prohibit de Barcelona (3 d’abril), però el tour per donar a conèixer aquesta publicació semestral en paper que tracta d’explicar els grans temes de Catalunya i el món des de Lleida no ha parat des d’aleshores. Balaguer, Àger, Agramunt, les Borges Blanques, Sort, Rialp, el Palau d’Anglesola o Tàrrega, entre moltíssims d’altres, han acollit Antoni Gelonch, president de la Fundació Privada Horitzons 2050, i Francesc Canosa, director de la revista Horitzons, en el marc de la missió principal de la Fundació i, de retruc, de la revista: fomentar el debat i proposar accions que contribueixin al progrés econòmic, social, cultural i patrimonial de les terres de Ponent i l’Alt Pirineu.

Així doncs, Lo Pardal d’Agramunt (Urgell) i el Conservatori de Cervera (Segarra) acolliran, a les 12.00 i les 18.00 hores respectivament d’aquest dissabte 1 de juny, la presentació de la revista Horitzons amb Gelonch i Canosa al capdavant. Al matí els acompanyaran Sílvia Fernàndez, alcaldessa d’Agramunt, i Pau Minguet, director de la Fundació Lo Pardal, mentre que a la tarda compartiran taula amb Estefania Balcells, directora del Conservatori de Cervera. Mollerussa (Pla d’Urgell) i la Granadella (Garrigues) seran les pròximes parades de la gira de presentacions que ha de dur la revista Horitzons al llarg de tot el territori català.

Cal recordar que escriptors, periodistes, historiadors, politòlegs, cuiners, músics, fotògrafs i il·lustradors de tot Catalunya, entre molts d’altres, aporten les seves reflexions sobre com han de ser els horitzons de país. De fet, prescriptors de la talla de Toni Aira, Ignasi Aldomà, Francesc Bombí-Vilaseca, Andreu Barnils, Ramon Barnils, Roser Cabré-Verdiell, Enric Calpena, Lluís Calvo, Sònia Casas, Meritxell Cucurella-Jorba, Vanessa Freixa, Meritxell Gené, Anna Giribet, Annabel Gràcia, Kike Herrero, Àlvar Llobet, Marta Lluvich, Isabel Lugo, Antoni Martí, Sergi de Meià, Imma Monsó, Maria Palau, Jordi Pàmias, Joan Safont, Ferran Sáez, Mònica Terribas i Albert Velasco, ben acompanyats per les il·lustracions de Jordi Jové i amb Santi Iglesias al capdavant de l’apartat fotogràfic, han col·laborat en el primer número de la revista Horitzons, que presenta una Barcelona edificada per lleidatans, emfatitza el valor essencial de l’existència de les padrines, entrevista l’oftalmòleg del rei Joan II, Cresques Abnarrabí, després de cinc-cents trenta anys de silenci, navega riu avall pel Segre tot fent pujada i trasllada el focus de Hollywood fins a la Terra Ferma, així com un llarg etcètera d’horitzons explorats i per explorar.

El primer número de la revista Horitzons, amb 228 pàgines a color, no només es pot adquirir en les presentacions de la mateixa, sinó també a les principals llibreries de Ponent i l’Alt Pirineu i de Barcelona, així com al web de l’Editorial Fonoll (editorialfonoll.cat/llibre/revista-horitzons-primavera-estiu-2024). Ara bé, per rebre les dues entregues anuals de la revista còmodament a casa només cal fer-se Amic de la Fundació en qualsevol de les seves tres modalitats (amic.horitzons2050.org). A més, Horitzons també està disponible a la xarxa de biblioteques públiques de Ponent i l’Alt Pirineu i a tots els consells comarcals de Ponent i l’Alt Pirineu. La revista Horitzons es publica exclusivament en paper i no disposa d’edició digital.

Comenta

La vostra adreça de correu electrònic no es publicarà. Els camps obligatoris estan marcats *

Escrigui les paraules clau de recerca i pressiona la tecla Retorn.