Tàrrega aprova noves inversions de gairebé un milió d’euros provinents de l’Estat

En destaquen l’adquisició d’un immoble a la plaça Major per a equipaments, la millora d’instal•lacions municipals, la renovació d’enllumenat públic i la compra d’habitatges socials i vehicles de neteja

El Ple de l’Ajuntament de Tàrrega, en sessió ordinària celebrada ahir dijous, va aprovar diverses modificacions de pressupost per incorporar noves inversions que es finançaran mitjançant els ingressos provinents de la liquidació de la Participació de Tributs a l’Estat (PTE) de l’exercici 2022, transferits des del Govern central. Són un total de 989.525 euros, inicialment no previstos, que es destinaran a projectes de ciutat. Destaca la renovació de la gespa del camp de futbol annex, instal·lada l’any 2007 i que actualment es troba molt deteriorada (350.000 euros) i l’adquisició de l’immoble conegut com Ca l’Andreu, situat a la plaça Major i contigu a la Casa de Cultura, els qual es destinarà a equipaments municipals (226.000 euros).

També destaca l’adquisició de dos vehicles elèctrics per a la neteja viària (90.000 euros); la modernització d’enllumenat públic per fer-lo més eficient (163.000 euros, que s’afegiran als 168.585 ja consignats); i la compra de nous tendals per als patis de les llars d’infants (40.000 euros). Aquestes inversions van rebre el suport unànime de tots els grups municipals.

També es va aprovar destinar 120.000 euros del PTE al finançament per adquirir tres habitatges que s’incorporaran a la borsa de lloguer social. Aquest darrer punt va rebre els vots favorables d’ERC, CUP i PSC (Equip de Govern) i els vots en contra de Junts per Tàrrega.

D’altra banda, van prosperar per unanimitat les bases que regiran l’atorgament de subvencions de menjador escolar a famílies residents als pobles del terme amb alumnes d’ensenyaments obligatoris escolaritzats en centres de Tàrrega. Se’n podran beneficiar els alumnes del segon cicle d’Educació Infantil, Primària i Secundària Obligatòria residents a Altet, Claravalls, la Figuerosa, Riudovelles, Santa Maria de Montmagastrell i l’EMD El Talladell. Amb aquesta mesura es referma la igualtat d’oportunitats de les zones rurals a l’hora de costejar el menjador escolar.

Quant a ordenances fiscals, va rebre llum verda l’augment de les sancions per infracció a la zona blava. L’import s’apuja de 30 a 60 euros per incentivar el compliment de les normes d’estacionament. En aquest punt, ERC, CUP i PSC van votar a favor i Junts per Tàrrega es va abstenir. En l’àmbit de finances, també es va informar del període mig de pagament (PMP) a proveïdors, segons estableix la Llei d’Estabilitat Pressupostària. El PMP durant el segon trimestre del 2024 s’ha situat en 15,53 dies.

Quant a Urbanisme, es va aprovar el canvi de qualificació jurídica d’una finca a Santa Maria de Montmagastrell. El tràmit permetrà millorar la mobilitat en el tram d’un camí de 221 metres de longitud evitant un canvi de rasant, amb més seguretat viària. La proposta va rebre els vots favorables d’ERC, CUP i PSC mentre que Junts per Tàrrega es va abstenir.

Finalment, es va incorporar d’urgència una moció de Junts per Tàrrega en què es demana a Urgell Net i al Consell Comarcal de l’Urgell de disposar de la informació sobre el cost real de la recollida d’escombraries a Tàrrega així com de la previsió de facturació del nou sistema Porta a Porta, de propera aplicació. La proposta  va rebre el suport unànime de tots els grups.

Comenta

La vostra adreça de correu electrònic no es publicarà. Els camps obligatoris estan marcats *

Escrigui les paraules clau de recerca i pressiona la tecla Retorn.