Agramunt substitueix les lluminàries del camp de futbol

El consistori continua apostant per millorar l’eficiència energètica dels edificis municipals

L’Ajuntament d’Agramunt ha canviat les lluminàries del camp municipal d’esports amb l’objectiu de continuar millorant l’eficiència energètica dels equipaments municipals. Concretament, s’han substituït els dotze focus existents per dotze lluminàries noves que ajudaran a reduir la despesa pública de llum. El camp de futbol d’Agramunt té un volum d’activitat molt gran durant tot l’any, i per conseqüència la despesa energètica d’aquest camp que està en funcionament els set dies de la setmana és molt elevada.

El camp de futbol estava il·luminat amb dotze focus de 2000 W repartits entre les quatre torres que, en alguns punts donen una il·luminació insuficient.  Les lluminàries que ara s’han instal·lat són del tipus LED AAA-LUX d’alta eficiència, que es caracteritzen per estar a l’avantguarda de la tecnologia quant a lents (òptiques) específiques per a il·luminació esportiva.

Així s’aconsegueix reduir el nombre de lluminàries i la potència total necessàries per assolir els nivells d’il·luminació requerits segons la normativa UNE-EN 12193:2020 d’il·luminació d’instal·lacions esportives i atenent el DECRET 190/2015, de 25 d’agost, de desplegament de la Llei 6/2001, de 31 de maig, d’ordenació ambiental de l’enllumenament per a la protecció del medi nocturn. Un altre punt destacable és que amb les òptiques d’AAA-LUX s’aconsegueixen uns nivells d’enlluernament (RG) baixos, no només per complir amb la normativa, sinó per aconseguir una gran comoditat al terreny de joc per part de tots els implicats.

El nou enllumenat inclou també un sistema de control sense fils que es controla per radiofreqüència. Aquest proporciona una comunicació fiable sense necessitat de cablejat entre el sistema de control i les lluminàries, aconseguint una reducció de costos. També permet monitoritzar els consums i es pot realitzar un manteniment preventiu de les lluminàries. Amb aquest canvi, també s’ha donat solució als defectes detectats a l’última inspecció realitzada aquest any 2024.

El canvi de lluminàries està inclòs dins una partida de 50.000 € amb la qual també està previst el canvi de llums al pavelló esportiu.

Aquesta actuació és un pas que reafirma l’aposta de l’ajuntament per la millora contínua de les infraestructures municipals en temes d’eficiència energètica.

Comenta

La vostra adreça de correu electrònic no es publicarà. Els camps obligatoris estan marcats *

Escrigui les paraules clau de recerca i pressiona la tecla Retorn.