La 6a edició de Lo Memefest de Tàrrega torna a batre tots els registres

El Festival d’Humor de Ponent 2024 ha sumat més de 2.500 assistents en les 13 activitats organitzades durant els cinc dies de l’esdeveniment

Lo Memefest, el Festival d’Humor de Ponent celebrat a Tàrrega, ha tancat la 6a edició amb èxit de públic en les 13 activitats que s’han organitzat durant els cinc dies del certamen. En total, s’han registrat més de 2.500 assistents i l’organització de l’Associació Agrat ha valorat molt positivament l’edició més polièdrica del festival amb una gran varietat de registres i una programació per a tots els gustos.

L’Espai MerCAT va registrar un ple fins a la bandera per La Nit dels Monòlegs i el concert de La Élite; Marc Sarrats va omplir la platea del Teatre Ateneu; i es va registrar una notable afluència de públic a la projecció dels tres capítols de ‘Teresina S.A.’ als Cinemes Majèstic. En aquestes quatre sessions de pagament es van vendre més de 1.400 entrades, xifra rècord, i l’acollida va ser molt bona per part dels espectadors.

La resta de propostes gratuïtes també van ser molt ben rebudes com l’exposició de Flavita Banana, que romandrà oberta a la Sala Marsa fins al 20 d’octubre i que tracta temes delicats o políticament incorrectes. La posterior xerrada d’humor gràfic amb l’esmentada artista, Sergi Moreso i Matías Tolsa va comptar amb una cinquantena d’assistents que van gaudir de les reflexions dels humoristes gràfics sobre l’estat del sector.

Dimecres, el psicòleg i humorista gràfic Occimorons va omplir l’Ateneu amb més de 300 alumnes de 4t d’ESO dels instituts de Tàrrega, que van seguir amb gran interès la xerrada sobre salut mental, humor i joves en l’acció conjunta que s’ha realitzat amb Quàlia, Ocell de Foc Ponent i el Pla Educatiu de l’Entorn.

El retorn del show ’Impro’ssible 2.0’ organitzat amb Cruma també va registrar una gran afluència amb prop d’un centenar d’espectadors a l’Espai MerCAT en una divertida nit d’improvisacions protagonitzada per intèrprets locals.

El dijous, el correbars de La Nit del Tururut va retre homenatge a la Patum de Berga amb una irònica posada en escena del Ball de l’Àguila de Memefest, el ball de “cavallets”, les “bolardetes” i el nou Home de la Barra. Una cinquantena de joves van fer el seguici que va passar pel bar Kirikú, Marina i La Soll. Al vespre, més de 120 persones van omplir el Local de la Societat Ateneu durant el pòdcast de L’Arrabassada, que va comptar amb l’artista Clara Vinyals, de Renaldo & Clara, com a convidada.

El divendres, Arnau Garcia va sorprendre tothom amb el seu taller de ceràmica inclusiva davant una quarantena d’assistents; el sopar de celebració d’Any Xinès va comptar amb la presència dels 130 Memecenes que col·laboren amb el festival; i Marc Sarrats va omplir la platea de l’Ateneu amb prop de 400 espectadors.

Un dels actes més emotius va ser la tertúlia-vermut sobre les Teresines amb la presència d’una d’elles, l’actriu Mont Plans, junt amb el director de La Cubana, Jordi Milán, i el responsable del compte de Twitter @terisionoliga. L’acte va servir per recordar la mítica sèrie i, a la tarda, es van projectar els 3 capítols més votats de la sèrie a Cinemes Majèstic, amb l’afluència de prop de 200 espectadors. A la nit, la sessió de monòlegs i la Memefesta amb La Élite, Ypnosi i PD Xena va completar les expectatives d’una sessió memorable.

Des de la comissió de l’Associació Agrat, organitzadora de Lo Memefest, es fa una valoració molt positiva del festival, que ha fet un salt de qualitat i s’ha convertit en un dels certàmens de referència de l’humor amb la presència dels principals referents del sector en cada edició. L’organització vol agrair tots els col·laboradors, artistes, tècnics, voluntaris i ‘memecenes’ que han fet possible l’edició més exitosa de Lo Memefest i els anima a pensar ja en la pròxima edició.

Lo Memefest compta amb el suport de la Regidoria de Cultura de l’Ajuntament de Tàrrega, l’Institut d’Estudis Ilerdencs de la Diputació de Lleida i El Pla Educatiu d’Entorn del Departament d’Educació i l’Ajuntament de Tàrrega. A més, també compta amb la col·laboració, de Quàlia, Ocell de Foc Ponent, Circuit Urgellenc, Pastisseria Nicolau, Societat Ateneu de Tàrrega, La Soll, el CAU de Tàrrega i Cruma.

Comenta

La vostra adreça de correu electrònic no es publicarà. Els camps obligatoris estan marcats *

Escrigui les paraules clau de recerca i pressiona la tecla Retorn.