El Tarròs acull l’acte de commemoració del 84è aniversari de l’afusellament del president Companys

Hi ha assistit el president del Consell Comarcal de l’Urgell, Jose Luis Marín, el president de la Diputació Joan Talarn i la delegada del Govern a Lleida, Núria Gil

El Tarròs ha acollit, aquest dimarts, l’acte de commemoració del 84è aniversari de l’afusellament del president Lluís Companys. La celebració, però, s’ha desenvolupat amb un seguit d’excepcionalitats. D’entrada, l’ajuntament del municipi, Tornabous, se n’ha desmarcat arran dels postulats ideològics del PSC durant el procés independentista i, d’altra banda, ha estat el primer cop en almenys una dècada que no hi ha assistit cap conseller del Govern de la Generalitat.

Des de la Diputació de Lleida i el Consell Comarcal de l’Urgell han reivindicat els orígens rurals de Companys i la perspectiva de classe obrera des de la qual afrontava la lluita nacional.

Al seu torn, la delegada del Govern a Lleida, Núria Gil, ha destacat que la d’enguany és la primera commemoració de l’afusellament de Companys que es du a terme després que el Govern espanyol l’hagi declarat oficialment il·legal i il·legítim.

La commemoració ha finalitzat amb l’ofrena d’una corona de llorer al Monument al President Màrtir i el cant de l’Himne Nacional de Catalunya. El Quartet Prysma ha estat l’encarregat de l’acompanyament musical de l’acte i, per acabar, els assistents han fet una visita al Centre d’Interpretació Lluís Companys.

Comenta

La vostra adreça de correu electrònic no es publicarà. Els camps obligatoris estan marcats *

Escrigui les paraules clau de recerca i pressiona la tecla Retorn.