Agramunt inaugura la nova llar d’infants lluny de la zona inundable

La nova llar d’infants municipal l’Era d’Agramunt està a punt per iniciar la seva activitat aquest mes de setembre. Per aquest motiu, aquest proper dissabte 09 de setembre es durà a terme l’acte d’inauguració de les noves instal·lacions.

Les obres de construcció de la nova llar d’infants han comptat amb un pressupost de 680.045€.

L’acte inaugural, obert a tothom, es farà a partir de les 18.30h a les mateixes instal·lacions. Després de la inauguració, el centre romandrà obert perquè es pugui visitar.

Cal recordar que Agramunt ja disposava d’una llar d’infants construïda als anys 90 però que es trobava en zona inundable. Per aquest motiu, l’actual equip de govern i seguint les directrius fixades per l’Agència Catalana de l’Aigua i la Confederació Hidrogràfica de l’Ebre va decidir construir-ne una de nova i dedicar l’edifici existent a usos menys vulnerables.

 

Nou projecte educatiu

La nova llar d’infants acollirà a partir del proper mes de setembre un projecte educatiu basat en l’educació viva, un corrent pedagògic basat el contacte amb els elements naturals propis del nostre entorn i l’experimentació a través d’espais de lliure circulació. Està pensat d’aquesta manera per fomentar la descoberta personal i col·lectiva, l’autonomia, la creativitat, la solidaritat, la cooperació, el respecte a la diversitat, la presa de decisions i l’aprenentatge en comunitat.

A més, el nou centre educatiu s’ha construït posant com a elements essencials la sostenibilitat i l’eficiència energètica. Per aquest motiu, s’ha utilitzat un sistema constructiu a partir de fusta tractada del Pirineu, un sistema de climatització d’alta eficiència energètica i un bon sistema d’aïllament i renovació d’aire.

 

 

L’Era d’Agramunt, descoberta del nostre entorn

El nom del nou equipament, l’Era, escollit en sessió plenària, respon a la voluntat d’incorporar elements propis del nostre territori. En aquest cas, vol ser un espai de trobada, de descoberta, d’aprendre a compartir,… i de coneixement del nostre entorn més immediat. Per aquest motiu, la il·lustradora agramuntina Serafina Balasch i el fotògraf també agramuntí Robert Penella s’han endinsat en els ecosistemes del nostre paisatge més immediat i han plasmat en grans murals que cobreixen els espais comuns del centre bona part de les espècies animals i vegetals pròpies de la nostra zona. En aquest sentit, es pretèn que els nous alumnes aprofundeixin en el coneixement d’aquestes espècies com ara l’abellerol, l’àliga quabarrada o el cabirol. Els murals incloeun imatges reals combinades amb il·lustracions. També disposen d’un sistema d’imantació que permetrà afegir als mateixos infants noves espècies i ubicar-les a l’ecosistema que els correspongui.

L’equipament defuig de les aules convencionals i disposarà de diferents espais d’interés com ara l’Espai experimentació, l’Espai llum o l’espai dels sentits, a més de la Plaça com a element central i de trobada.

 

Guinovart i Viladot també en formaran part

Amb l’objectiu d’incorporar els dos referents artístics més importants d’Agramunt, la nova llar d’infants inlcou referències directes d’aquests dos artistes. Concretament, en un dels murals hi ha integrat un dels mussols de fusta creat per Josep Guinovart i que la Fundació ha cedit a l’Ajuntament d’Agramunt. Pel que fa a Viladot, hi són presents dos fragments dels seus poemes.

 

Comenta

La vostra adreça de correu electrònic no es publicarà. Els camps obligatoris estan marcats *

Escrigui les paraules clau de recerca i pressiona la tecla Retorn.