L’Olivera presenta el nou Blanc de Marges. I diem nou perquè aquest vi arriba totalment renovat al mercat. Després de molts anys mantenint un perfil clàssic elaborat amb bota, aquest vi blanc es renova per dins i per fora i es converteix, des d’ara, en el primer vi blanc de mínima intervenció que L’Olivera treu al mercat. I és que, en els darrers anys, a L’Olivera hem caminat cap a l’elaboració de vins de mínima intervenció, buscant la màxima expressió i el màxim respecte al que la terra ens dona.
Així, el nou Blanc de Marges és un vi que es fa a sí mateix, trepitjat a peu descalç i amb fermentació espontània a la pròpia vinya amb els llevats salvatges, una aposta pel màxim respecte al caràcter varietal en busca de la seva expressió més pura. I, també, una aposta per les varietats recuperades, amb el Xarel·lo com a varietat principal, que li aporta estructura, però també el toc fresc i aromàtic de la Malvasia i la frescor de la Garnatxa blanca.
Pel que fa al tast, es tracta d’un vi intens i aromàtic, amb notes d’albercoc i préssec blanc i un punt salí de fonoll marí. Un perfil que el converteix en un vi perfecte per acompanyar plats freds a base de marinats, la pasta al pesto o plats que portin condiments a base d’herbes aromàtiques.
Aquest nou vi és fruit de la verema de 2023, que va ser molt complicada a causa de la sequera, però que va permetre obtenir un raïm de molta qualitat per a elaborar aquest tipus de vi. Un perfil de vi que des de L’Olivera s’està treballant en els darrers anys, amb la mirada posada en produir vins que siguin el màxim reflex del seu paisatge, un paisatge tatuat pels marges de pedra seca que voregen les vinyes d’on surt aquest vi. Per això, la imatge de l’etiqueta ha estat dissenyada pensant en aquest paisatge de marges, utilitzant un fragment real d’un dels marges de Vallbona de les Monges, que constitueix la imatge central d’aquesta etiqueta, obra de l’estudi de disseny Clase_bcn, amb qui L’Olivera col·labora des dels inicis.