Borges Agricultural & Industrial Nuts obté un resultat d’1’5 MEUR al tancament del tercer trimestre

Pla mitjà on es pot veure en primer terme els pistatxos d’un pistatxer i al fons el tractor amb la màquina recol·lectora, a la finca Mas Colom del grup Borges, a Tàrrega, el 3 d’octubre de 2019. (Horitzontal)

Ha incrementat la seva facturació en un 7% i ha comercialitzat un total de 33.938 tones de fruits secs

ACN Tàrrega .- Borges Agricultural & Industrial Nuts (BAIN) ha tancat el tercer trimestre de l’exercici fiscal, a 29 de febrer de 2020, amb un Import Net de la Xifra de Negocis de 140,6 MEUR i 33.938 tones comercialitzades, superant en un 7% l’Import Net de la Xifra de Negocis i mantenint les tones comercialitzades respecte al tercer trimestre de l’exercici anterior. En aquest resultat han confluït tres factors que han impactat positivament; la recuperació de preus de la nou de Califòrnia; la bona collita de pistatxos; les primeres produccions de les finques d’ametllers del grup, que han superat les previsions. Això no obstant, el resultat consolidat ha baixat un 18,9% i arriba a la xifra de 1,5 MEUR per l’actual conjuntura de mercat.

Aquesta baixada també es deu al fet que el resultat consolidat de l’exercici precedent incorporava el resultat extraordinari generat per la venda de la maquinària i instal·lacions d’unitat d’envasat de crispetes per a microones.

Aquestes xifres no preveuen encara, en gran part, els beneficis potencials del pla de desenvolupament agrícola PALM, iniciat per BAIN el 2016 amb la plantació gradual de 1.145,1 noves hectàrees per a la producció d’ametlles, que entraran en producció gradualment els pròxims anys.

D’altra banda, BAIN assegura que s’ha reafirmat com un dels líders mundials en el seu sector, amb una facturació en els primers 9 mesos de l’exercici, per valor de 140.600.000 d’euros, en un total de 62 països. Les exportacions suposen el 60,7% de la seva facturació, arribant als 85 milions d’euros, reafirmant el perfil internacional de la companyia. Les ametlles són el producte més venut pel Grup BAIN, aconseguint el 67% en valor el total de les seves vendes, seguides per les nous, amb un 11% del total.

El grup gestiona un total de 2.568,6 hectàrees situades a Califòrnia, Portugal i Espanya, de les quals 1.278 hectàrees es troben en producció, i 701,7 que entraran en producció gradualment en els propers anys. El total d’hectàrees inclou 174 hectàrees del Projecte Pistatxo BAIN fruit de la cooperació vertical amb productors, oferint una alternativa per a la millora de la renda agrària, projecte que el 2022 es preveu que arribi a 350 hectàrees, amb més de 50 productors adherits procedents de les províncies d’Osca, Lleida i Tarragona.

Borges destaca que les noves plantacions es regeixen sota criteris d’agricultura sostenible. Després de l’adhesió a la plataforma EsAgua, que té com a objectiu posicionar a les empreses espanyoles com a referents en la petjada hídrica i en l’àmbit de la sostenibilitat, BAIN ha iniciat el procés de certificació GLOBAL GAP (Good Agricultural Practices), un dels estàndards internacionals en matèria de bones pràctiques agrícoles i agricultura sostenible. Durant aquest exercici han obtingut la certificació de 69,4 hectàrees de la Finca Palheta a Portugal, després d’haver obtingut l certificació el 2018 de 82,7 hectàrees de la finca Cantillana a Badajoz i el 2017 de 129,9 hectàrees de la finca El Carquí a Granada.

Addicionalment, la companya diu que dedica un total de 104,1 hectàrees a la conservació de l’entorn i la biodiversitat.

Comenta

La vostra adreça de correu electrònic no es publicarà. Els camps obligatoris estan marcats *

Escrigui les paraules clau de recerca i pressiona la tecla Retorn.