Cinemes Majèstic de Tàrrega acull la presentació del film ‘Gustau, la Transició al descobert” de Jaume Domènech

Es tracta d’un acte gratuït que comptarà amb la participació del director de la pel·lícula, Jaume Domènech

Aquest dijous 11 de novembre a dos quarts de vuit del vespre hi haurà la presentació a Tàrrega del film ‘Gustau, la Trancisió al descobert’ a càrrec del seu director Jaume Domènech i amb la participació de l’alcaldessa Alba Pijuan Vallverdú als cinemes Majèstic de la capital de l’Urgell. 
La pel·lícula narra la història del jove Gustau Muñoz, de només 16 anys, assassinat a trets per la policia durant una manifestació en contra de la Transició espanyola i a favor de la independència de Catalunya
Es tracta d’una pel·lícula documental catalana de 2021 que narra la perseverant recerca de veritat i justícia per part de la família de Gustau Muñoz.  L’assassinat del jove és el punt de partida per qüestionar una Transició espanyola de la qual s’han silenciat els centenars de crims comesos des dels seus inicis.

Argument
El capvespre de l’Onze de Setembre de 1978, en el context d’una manifestació en contra de la Transició espanyola i a favor de la independència de Catalunya, prop de la confluència amb el carrer d’Avinyó de Barcelona, Gustau es desploma en una de les voreres del carrer Ferran, en rebre un tret per l’esquena. En el moment de la mort, Gustau tenia només setze anys i havia acompanyat a la protesta el seu germà Marc, de divuit anys. Malgrat les confessions dels policies i de diversos testimonis, el cas va ser arxivat sense arribar a judici i mai ningú no va ser jutjat ni condemnat arran dels fets.
Quaranta anys després, la família de Gustau aconsegueix que s’inclogui en la querella argentina contra els crims del franquisme. Serà la primera vegada que un delicte comès durant la Transició espanyola podrà ser investigat com a crim de lesa humanitat.

Producció
El documental s’ha produït de manera independent i l’equip de Balandra Films en va assumir bona part del pressupost. Per fer possible l’estrena es va posar en marxa una campanya de micromecenatge a través de la plataforma Verkami. En la pel·lícula apareixen els testimonis de Marc Muñoz, de la seva mare, de companys de militància presents en aquella manifestació, de membres d’entitats memorialistes i d’ex-polítics com Joan Tardà o David Fernàndez.

Les entrades es poden reservar AQUÍ 

 

Comenta

La vostra adreça de correu electrònic no es publicarà. Els camps obligatoris estan marcats *

Escrigui les paraules clau de recerca i pressiona la tecla Retorn.