Èxit de la mostra de cultura popular a les Festes de Setembre de Tàrrega

Amb lluïdes exhibicions de l’Esbart Albada, La Fal·lera Gegantera, La Verreta i Lo Tossino de Guixanet, les Gitanes de La Soll i els Grallers de la Barra

Tàrrega continua immersa en les Festes de Setembre, una programació que la Regidoria de Cultura ha adaptat a la situació actual de pandèmia amb formats reduïts i aforaments limitats. La capital de l’Urgell ofereix fins diumenge diverses propostes de cultura tradicional, música i arts escèniques per a tota la família. Així, la plaça de les Nacions sense Estat ha estat escenari aquesta tarda d’una mostra de cultura popular targarina amb exhibicions de l’Esbart Albada, La Verreta i Lo Tossino de Guixanet, La Fal·lera Gegantera i les Gitanes de La Soll. Els balls han comptat amb acompanyament musical dels Grallers de la Barra.

Després d’una Festa Major de maig confinada, alguns dels exponents de la cultura tradicional de Tàrrega han pogut sortir de nou al carrer per sentir l’escalfor del públic. Totes les persones dansaires han actuat duent mascareta sanitària. Per la seva part, el regidor de Cultura, Carlos Vílchez, ha expressat l’agraïment a les diferents associacions locals que treballen de forma constant per enriquir el patrimoni tradicional de la ciutat. La mostra de cultura popular ha estat presidida en tot moment per les figures dels Gegants de la Mercè, que celebren enguany el seu 150è aniversari.

El programa d’avui es tancarà amb un doble concert al Càmping Municipal amb les actuacions de la formació local The Targarians (que presentarà el seu treball discogràfic “Crida amb mi!”) i Joan Garriga i el Mariatxi Galàctic (estrenant del disc “El ball i el plany”, nou exemple de rumba vitaminada). Prèviament, La Soll ha obert la jornada d’avui dissabte amb un debat sobre el model cultural targarí en temps de confinament, en què han participat quatre dels últims regidors de Cultura de Tàrrega (Joan Lluís Tous, Jordi Ramon, Raül Palacios i Carlos Vílchez). Tot seguit, també a la plaça de les Nacions sense Estat, s’ha servit un vermut amenitzat pel trio targarí PD Verrizé. Ja a la tarda, l’agrupació lleidatana Zum Zum Teatre ha escenificat el seu espectacle familiar “Titiritriki” al pati de l’Escola Maria-Mercè Marçal.

Comenta

La vostra adreça de correu electrònic no es publicarà. Els camps obligatoris estan marcats *

Escrigui les paraules clau de recerca i pressiona la tecla Retorn.