La Regidoria de Cultura de Tàrrega va aixecar el diumenge 3 d’octubre el teló de la 27a Temporada d’Arts Escèniques amb una excel·lent acollida i la funció de la Cia. La Perla 29 va aplegar 298 espectadors. A més, s’han venut fins a 165 abonaments, xifra superior a la registrada en les dues darreres edicions del cicle. Les temporades 2019-20 (pre-pandèmia) i 2020-21 se’n van vendre 113 i 126 respectivament. També han tingut molt bona resposta les opcions de paquets d’entrades per a diversos espectacles. Se n’han despatxat 126 pel que fa a l’opció per a tres propostes i unes altres 113 per a l’opció de quatre.
El regidor de Cultura, Carlos Vílchez, assenyala que “l’elevat nombre d’abonaments venuts aquest inici de temporada demostra tant les ganes de teatre que té el públic com la qualitat de les propostes programades per l’àrea de Cultura, que enguany ha fet un pas endavant per incloure en la programació estable totes les disciplines d’arts en viu”. L’espectacle Canto jo i la muntanya balla de La Perla 29 va donar inici a la 27a Temporada d’Arts Escèniques, un dels cicles més veterans de les terres de Lleida i que l’any passat va aconseguir de mantenir-se en el calendari malgrat la situació de pandèmia. Es tracta d’una peça que adapta la novel·la homònima d’Irene Solà, dirigida per Guillem Albà i Joan Arqué amb text de Clàudia Cedó i música de la cantautora Judit Neddermann.
Set propostes més fins al febrer
El cicle targarí oferirà unes altres 7 propostes fins al febrer. La propera cita serà el dissabte 23 d’octubre amb el muntatge Classe de Sixto Paz Produccions. Els tres joves actors Pol López, Carlota Olcina i Pau Roca protagonitzen aquesta tragicomèdia que reflexiona com l’escola defineix el futur de la societat i dels infants. Un altre dels plats forts de la programació arribarà el dissabte 6 de novembre de la mà de T de Teatre, habituals al cicle targarí. En aquesta ocasió, sumant esforços amb la productora Focus, oferiran el segon muntatge teatral de Cesc Gay, 53 diumenges, una comèdia sobre les relacions familiars. Pere Arquillué encapçala un elenc de luxe que completen Cristina Plazas, Àgata Roca i Lluís Villanueva.
Mercè Arànega, Joan Negrié, Pau Ferran i Albert Pérez interpreten Els gossos, producció de Sala Trono que arribarà a la capital de l’Urgell el dissabte 20 de novembre. Aquesta tragicomèdia escrita i dirigida pel dramaturg argentí Nelson Valente posa sobre la taula el fet que en moltes ocasions una trobada inesperada, un detall sense importància o un esdeveniment casual serveixen com a detonadors d’una crisi que posarà en joc tots els aspectes de la vida. Prendrà el relleu el dissabte 11 de desembre el muntatge La sort, en què els actors Juli Disla i Jaume Pérez expliquen la seva pròpia experiència com a família homoparental i interracial en el llarg camí administratiu i judicial que té com a finalitat formar una família.
El dissabte 15 de gener arribarà a l’Ateneu una obra delirant que parla obertament del suïcidi. Es tracta de L’abraçada dels cucs, una comèdia de Cactus Teatre sobre la mort convertida en un cant a la vida. És el darrer treball de l’actriu i dramaturga Paula Llorens, que protagonitza l’obra al costat de Sergio Caballero, director de l’espectacle i un dels actors i directors més coneguts del País valencià. El circ també té el seu espai a la temporada teatral amb Creatura de Lapso Producciones. El dissabte 5 de febrer delectaran el públic amb aquest espectacle que empra com a fil conductor el Bestiari del Circ escrit per Pepe Viyuela, un maridatge entre arts escèniques, musicals i literàries.
Finalment, el divendres 18 de febrer es clourà la temporada amb Les irresponsables, espectacle produït per Bitó i La Villarroel que iniciarà la seva gira per Catalunya al Teatre Ateneu després de fer temporada a Barcelona. Nora Navas, Marta Marco i Cristina Genebat donen vida a les tres amigues que protagonitzen aquesta obra sobre l’amistat que dirigeix Sílvia Munt a partir d’un text de l’argentí Javier Daulte. Una comèdia d’embolics on la situació escala minut a minut esdevenint un corrent d’emocions. Totes les funcions tindran lloc a 2/4 de 9 del vespre al Teatre Ateneu. Les entrades per al cicle 2021-2022 són a la venda a través de La Botiga del Museu i el web www.culturatarrega.cat.
Programació de La Xarxa
A banda dels vuit muntatges esmentats, també se’n sumaran set més adreçats al públic familiar en el marc de la programació organitzada per la Fundació La Xarxa amb suport de la Regidoria de Cultura. Són les propostes de La Fornal d’Espectacles (diumenge 17 d’octubre, 19h); La Guilla Teatre (diumenge 14 de novembre, 18h); el Mag Stigman (diumenge 23 de gener, 18h); Tutatis (diumenge 6 de febrer, 18h); Cia La Negra (diumenge 20 de febrer, 18h); Xip Xap (diumenge 6 de març. 18h); i Jordi Quimera (diumenge 3 d’abril, 18h).
Protocols anti Covid-19
Aquesta edició de la temporada teatral seguirà marcada pels protocols sanitaris de prevenció contra la Covid-19. Entre les mesures que s’han adoptat enguany hi ha la reducció al 70% de l’aforament de la sala (386 butaques) amb separació per grups de convivència. De la mateixa manera serà obligatori l’ús de la mascareta i gel hidroalcohòlic. No es distribuiran programes de mà i l’espai es desinfectarà després de cada funció.