La Calòrica porta a Tàrrega aquest dissabte la multipremiada tragicomèdia ‘De què parlem mentre no parlem de tota aquesta merda’

El muntatge esdevé una punyent crítica sobre la inacció i passivitat en la lluita contra el canvi climàtic

La 28a Temporada d’Arts Escèniques de Tàrrega continua aquest proper dissabte 19 de novembre (20:30h) amb la representació de la comèdia dramàtica ‘De què parlem mentre no parlem de tota aquesta merda’, que posa el dit a la nafra sobre l’emergència climàtica. El muntatge, escrit per Joan Yago i dirigit per Israel Solà, es va endur dos dels Premis Teatre Barcelona 2021 (millor espectacle i millor autoria original) i un Premi MAX per a Mònica López com a millor actriu. Ara arriba al Teatre Ateneu de Tàrrega una producció de La Calòrica protagonitzada pels joves intèrprets Xavi Francès, Aitor Galisteo-Rocher, Esther López, Marc Rius o Júlia Truyol, entre els quals destaca la guardonada Mònica López.

A ‘De què parlem mentre no parlem de tota aquesta merda’ la jove companyia creada l’any 2010 embolcalla el seu missatge ecològic amb una crítica contundent contra la inacció i la passivitat davant aquesta greu problemàtica tot plantejant-se quins són els motius pels quals les persones no reaccionem amb contundència per aturar el canvi climàtic. La Calòrica ens presenta una auca ecologista, una cursa desesperada entre escales i replans, d’una comunitat enfrontada al terrible repte d’organitzar-se abans que l’aigua els arribi al coll. Amb aquest ambiciós espectacle. Preu: 25 euros. Les entrades són a la venda, amb els descomptes habituals, a través de La Botiga del Museu i al web www.culturatarrega.cat.

Activitats complementàries

La Regidoria de Cultura, impulsora del cicle escènic, també proposa aquesta vegada una activitat complementària a la funció teatral. Així, demà dimecres 16 de novembre, a les 7 de la tarda, tindrà lloc a la Biblioteca Pública de Tàrrega – Germanes Güell (plaça de Sant Antoni) una xerrada sobre ‘Medi ambient i ecologisme: propostes per a un món més just i sostenible’, a càrrec de Bruna Cañada, investigadora i dinamitzadora de l’Observatori del Deute en la Globalització (ODG) i Chris Boswell, activista i membre del Grup Ecologista GEMA de Tàrrega, que posaran sobre la taula diverses propostes proactives des de diferents perspectives, incidint especialment en l’ecofeminisme i la justícia social.

De la mateixa manera, el diumenge 20 de novembre es podrà també participar en una inspecció fluvial al riu Ondara organitzada pel Grup d’Ecologia i Medi Ambient (GEMA) de Tàrrega. És una convocatòria de conscienciació ambiental que arrencarà a les 11 del matí des del Pavelló Municipal d’Esports (Parc Esportiu).

Cicle escènic fins al febrer amb muntatges destacats

La capital de l’Urgell continua apostant per una programació escènica de qualitat que engloba muntatges de caire més popular amb altres de creació contemporània innovadora. Després de ‘De què parlem mentre no parlem de tota aquesta merda’, el cicle targarí oferirà unes altres cinc propostes fins al febrer (Teatre Ateneu, 20:30h). La 28a Temporada d’Arts Escèniques va arrencar el passat setembre amb molt bona resposta per part del públic, fet que es va traduir en prop de 200 abonaments despatxats.


Informa: Redacció

Comenta

La vostra adreça de correu electrònic no es publicarà. Els camps obligatoris estan marcats *

Escrigui les paraules clau de recerca i pressiona la tecla Retorn.