Amb 9 destacats muntatge d’octubre a febrer · Noms com Pere Arquillué, Francesc Orella, Lluís Villanueva, Roger Coma o Abel Folk pujaran a l’escenari del Teatre Ateneu · Destaquen també la companyia de culte La Zaranda i la dansa contemporània de Camille Hanson · La capital de l’Urgell s’uneix al programa Apropa Cultura, el qual promou la inclusió social a través de les arts escèniques
La Regidoria de Cultura de Tàrrega oferirà 9 destacats muntatges escènics d’octubre a febrer en el marc de la Temporada de Teatre 2017 – 2018. La capital de l’Urgell abandera un dels cicles teatrals més veterans de les terres de Lleida ja que enguany assoleix la 23a edició. La programació oferirà un ampli ventall de gèneres combinant propostes de comèdia amb dramatúrgies contemporànies, una fórmula que s’ha saldat els darrers anys amb una elevada afluència de públic. L’escenari serà l’emblemàtic Teatre Ateneu a excepció del muntatge “Ventura”, que s’oferirà a les Sales Nobles del Museu Comarcal de l’Urgell. El cicle té com a caps de cartell noms com el Mag Lari; les T de Teatre, que commemoren els seus 25 anys sota la direcció de Julio Manrique; el trio format per Pere Arquillué, Francesc Orella i Lluís Villanueva a l’aplaudida “Art”; o el tàndem que integren Roger Coma i Abel Folk a la satírica “L’electe”. Altres exponents destacats són la companyia andalusa de culte La Zaranda; o la coreògrafa Camille Hanson.
El Mag Lari aixeca el teló el dissabte 7 d’octubre
La temporada aixecarà el teló el dissabte 7 d’octubre amb el nou espectacle del conegut il·lusionista MAG LARI, “DOLCE VITA”. El showman resident a Tàrrega oferirà una hàbil combinació de màgia i humor amb cert aroma italià, sota la inspiració de la pel·lícula de Fellini i el hit musical de Ryan Paris. El dissabte 21 d’octubre arribarà des del País Valencià “HAMLET CANALLA”, interpretat per XIMO SOLANO I JOSEP MANEL CASANY. El muntatge, en gira dins la Xarxa Alcover, desconstrueix el mite teatral del Hamlet de Shakespeare manifestant les seves arestes i contradiccions. Josep Manel Casany fou finalista als premis MAX de les Arts Escèniques 2017 com a millor actor protagonista pel seu paper en aquesta obra.
El diumenge 5 de novembre arribarà LA ZARANDA, considerada una de les últimes companyies teatrals de culte a l’Estat. El grup commemora el seu 40è aniversari amb “AHORA TODO ES NOCHE”, muntatge que sintetitza el seu treball marcat pel simbolisme poètic i el compromís social. També amb voluntat de conscienciar el públic, en aquest cas sobre la preservació ecològica dels oceans, el dissabte 18 de novembre desembarcarà la companyia de dansa contemporània de CAMILLE HANSON amb “THE SACRIFICE OF GIANTS”.
El cicle teatral targarí també reserva una cita per al projecte innovador InCursió Social, treball creatiu d’arts escèniques per part de col·lectius amb risc d’exclusió social. El públic en podrà gaudir el divendres 1 de desembre. Una altra proposta que obre noves vies en el llenguatge teatral és “VENTURA” de MERIYANES PRODUCCIONS el divendres 8 i el dissabte 9 de desembre. Es tracta d’una obra “de proximitat” portada a l’extrem. El públic, a les Sales Nobles del Museu Comarcal de l’Urgell, serà tan a prop dels intèrprets que podrà gaudir d’unes interpretacions gairebé en primer pla.
El plat fort de la temporada prendrà el relleu el dissabte 16 de desembre: la coneguda comèdia “ART”. Traduïda a 35 llengües, aquesta peça d’humor intel·ligent de Yasmina Reza es manté tan fresca com el primer dia, potenciada ara per les interpretacions de tres grans actors de l’escena catalana: PERE ARQUILLUÉ, FRANCESC ORELLA i LLUÍS VILLANUEVA. Més endavant, les actrius de T DE TEATRE, que celebren els seus 25 anys de trajectòria, tornaran a Tàrrega el diumenge 21 de gener amb la tragicomèdia “EVA”, dirigida per Julio Manrique. La programació es clourà el dissabte 3 de febrer de la mà del tàndem format per ROGER COMA i ABEL FOLK, dos rostres populars que protagonitzen l’aguda sàtira política “L’ELECTE”.
Tàrrega amb el programa Apropa Cultura
La Temporada de Teatre de Tàrrega s’acull per primera vegada al programa Apropa Cultura, el qual promou l’accés a la programació cultural per part de persones amb risc d’exclusió social. La iniciativa s’adreça específicament a entitats, centres i serveis dedicats a col·lectius d’inclusió. Així, els usuaris d’entitats socials de Tàrrega gaudiran d’una tarifació reduïda (de 0 a 3 euros) a l’hora de gaudir de les propostes del cicle teatral. També s’habilitaran a la sala places de cadires de rodes per a persones amb mobilitat reduïda. L’alcaldessa de Tàrrega, Rosa Maria Perelló, ha manifestat durant la presentació que aquesta iniciativa “dóna un valor afegit a la cultura”.
Entrades a 5 euros per a menors de 18 anys
Els abonaments per a les 9 funcions es poden adquirir al preu de 80 euros i s’ofereixen opcions per a 3 ó 4 sessions. A la vegada s’aplicaran altres descomptes destacant les entrades a 5 euros per als menors de 18 anys. “Volem promoure l’assistència de la gent jove al teatre i fidelitzar nou públic”, ha explicat el regidor de Cultura, Raül Palacios. Així mateix, Tàrrega es manté dins el programa Escena 25 de la Generalitat de Catalunya, el qual promou l’assistència dels joves de 18 a 25 anys als espectacles culturals. Els abonaments es posen a la venda a partir del 3 d’octubre i les entrades a partir del 4 d’octubre. 12 restaurants de la ciutat col·laboren com a patrocinadors del cicle teatral.
Teatre infantil de La Xarxa i tres muntatges del Grup BAT
A més de les 9 obres de la programació estable, Fundació La Xarxa aportarà fins al 4 de març un total de 6 muntatges per al públic infantil. Per la seva part, el Grup de Teatre BAT de Tàrrega ja té a punt per als propers mesos tres muntatges de comèdia i musical: “La gata salvatge”, “L’estranya parella” i “Un show de cine”.
Més atractius: activitats paral·leles
Un altre dels atractius del cicle teatral són les activitats paral·leles que complementen les representacions teatrals. Són els tallers de l’Escola de Màgia del Mag Lari; l’exposició sobre la Xarxa Alcover; la conferència sobre els 40 anys de La Zaranda; la master-class de dansa impartida per Camille Hanson; o un debat sobre l’art modern amb la col·laboració de l’Escola Ondara de Tàrrega.