La recerca arqueològica postula el Molí d’Espígol com la ciutat més gran dels ilergets

Els resultats de la intervenció confirmen l’existència d’una entrada monumental al sector est de la ciutat ibèrica

La ciutat ibèrica del Molí d’Espígol, a Tornabous, l’Urgell, es postula com la ciutat més gran i complexa de la tribu ibèrica dels ilergets. Els treballs arqueològics dels darrers anys han descobert estructures defensives monumentals que ho acrediten. Concretament, ha estat en la darrera campanya, aquest abril, que s’ha pogut determinar la configuració de la porta d’accés del sector est i consegüentment la seva evolució cronològica. Ens ho explica el coordinador de l’excavació, Jordi Principal.

Les excavacions formen part del projecte quadriennal de recerca arqueològica del Departament de Cultura, impulsat pel Museu d’Arqueologia de Catalunya. Gabriel de Prado n’és un dels investigadors.

El jaciment ibèric del Molí d’Espígol, que podria correspondre a la ciutat d’Atanagrum, antiga capital del poble ilerget, està declarat Bé Cultural d’Interès Nacional des de l’any 2009.

Des de l’Agència Catalana del Patrimoni Cultural amb l’Ajuntament de Tornabous s’oferiran visites guiades gratuïtes a la ciutat ibèrica del Molí d’Espígol els dissabtes 25 de maig, 20 de juny, 27 de juliol i 31 d’agost.

Comenta

La vostra adreça de correu electrònic no es publicarà. Els camps obligatoris estan marcats *

Escrigui les paraules clau de recerca i pressiona la tecla Retorn.