Avui dijous a les 7 del matí s’ha iniciat l’acció inaugural d’aquesta edició, urGENTestimar, una peça de 40 hores de durada de l’artista Ada Vilaró i el científic Josep Perelló. L’acció, que pretén diluir les fronteres des de l’art i la ciència, serà una marató escènica que comptarà amb la implicació de prop de 400 persones i culminarà divendres dia 8 a les 22.15h, amb una gran performance final multidisciplinària amb la participació de Lídia Pujol, Joan Estrader, Xavi Lloses, Marta Galán, Chris Salter, Quartet Brossa i també els creadors de la peça.
urGENTestimar és una activitat d’activitats, una experiència compartida amb la gent del carrer i integrada per diferents moments clau i per diferents rituals: menjar, dormir, caminar, córrer, observar, compartir… Es convida la ciutat i els seus habitants a aturar l’activitat quotidiana i a posar en pràctica diversos moments de comunió que permetin posar-nos en relació amb veïns coneguts i desconeguts.
Demà divendres tindrà lloc la segona jornada de FiraTàrrega 2017 amb 68 sessions d’espectacles que omplen Tàrrega de programació des de les 10.00h fins a les 2.00h de la matinada.
La Fira arrenca amb 5.516 localitats venudes i 57 passis esgotats. A més, cal destacar que s’ha esgotat la totalitat de 3 espectacles: Pool (no water) d’Íntims Produccions, Udul de Los Galindos, Breaking Point de Weibel Weibel Co. i Ningú no va als aniversaris a l’estiu d’Hermanos Picohueso.
D’entre tota la programació de demà, en destaquen creacions que s’han gestat a través del programa Suport a la Creació de FiraTàrrega com Harinera (te ganarás el pan con el sudor de tu frente), el primer projecte del col·lectiu Harinera, liderat per Andrea Paz, exalumna del Màster de Creació en Arts de Carrer de FiraTàrrega, que tracta el concepte de precarietat com a forma de govern; Momentos estelares de la humanidad d’Eléctrico 28 que mostrarà, a partir del llibre de Stefan Zweig, una reflexió a cau d’orella sobre la història, el poder i les obsessions humanes de moments quotidians; o Ferida, un projecte site specific, coproduït juntament amb el Festival Imaginarius de Santa Maria da Feira – Portugal, basat en la participació de 6 creadors, 3 catalans i 3 portuguesos. Sota la direcció de Julieta Aurora Santos de la reconeguda companyia portuguesa Teatro do Mar i la mirada externa d’Eva Marichalar, aquesta peça feta de peces sobre la memòria és fruit de la comunió d’aquests creadors de disciplines artístiques diferents.
Entre les activitats professionals de demà, destaca la Xerrada Creació i Memòria, on s’analitzarà la presència de la memòria a l’escena actual i la responsabilitat del creador en la revisió de la història. D’altra banda, la taula – vermut Arts escèniques i inclusió comptarà amb les companyies Patricia Habchy, Juneda Incursió i (Cia)3 que, en aquesta edició de Fira, incorporen persones amb diversitat funcional al seu equip creatiu.
A més, la Plataforma d’Arts de Carrer presentarà el llibre El carrer és nostre. Una història de les arts de carrer a Catalunya d’Aída Pallarès i Manuel Pérez. Aquest llibre, publicat per l’Editorial Raig Verd, és un viatge per la història recent de les arts de carrer per entendre què són i què signifiquen i per reflexionar sobre què suposen per a tots nosaltres com a possible significació primera de la democratització real de l’art.