Amb l’assessorament de l’Observatori Noctambul@s i la participació de l’entorn comunitari · Nova eina per a respondre i actuar davant situacions d’assetjament o agressions sexuals en festes i celebracions
L’Ajuntament de Tàrrega ha iniciat el procés d’elaboració d’un protocol per a prevenir violències sexuals en espais de festa i oci. El consistori vol dotar-se així d’una eina per a garantir unes festes segures i lliures de violències sexistes al municipi. Sota l’assessorament de l’Observatori Noctambul@s, la Regidoria de Polítiques d’Igualtat ha mantingut ja les primeres reunions de treball. En el decurs de les properes setmanes, i mitjançant metodologies participatives, se cercarà la implicació d’entitats i ciutadania en general per poder respondre i actuar davant de situacions d’assetjaments o agressions sexistes que es puguin produir en els espais de festa.
Treball comunitari amb enquesta, grups de discussió i formació
Entre les diverses actuacions planificades figuren una enquesta, grups de discussió, entrevistes, campanyes de sensibilització i formació entre els diferents agents implicats. La fase inicial se centrarà a fer una diagnosi per tal de conèixer les dinàmiques d’oci del municipi i així saber com incidir-hi. El regidor de Polítiques de la Ciutadania, Jaume Folguera, ha manifestat que “cerquem la col·laboració de l’entorn comunitari per a garantir festes i estones d’oci sense comportaments de violència i discriminació sexual”. Les primeres passes en l’elaboració del protocol són una enquesta sobre la detecció de possibles abusos i assetjaments; tallers formatius sobre violències masclistes; o una marxa nocturna sobre la percepció d’inseguretat associada a diferents espais del municipi.
Ja es pot participar a l’enquesta
L’enquesta i la resta d’activitats ja es poden consultar al web municipal www.tarrega.cat i a les xarxes socials. Així mateix, qui estigui interessat a participar-hi, també pot enviar un correu a: accio.comunitaria@tarrega.cat. En aquest tipus de protocols, es considera violència sexual tot comportament exercit generalment per un home en contra del desig i la voluntat d’una dona, en forma física, verbal o emocional.
Enllaç a la proposta d’activitats i enquesta prèvia per a definir el protocol