L’Hospital Arnau de Vilanova estrena armilles ‘antiinterrupcions’ per evitar errors durant la preparació de la medicació

Dues infermeres de l'Hospital Universitari Arnau de Vilanova de Lleida lluint les armilles 'antiinterrupcions', el 16 de setembre del 2019. (Horitzontal)

Dues infermeres de l’Hospital Universitari Arnau de Vilanova de Lleida lluint les armilles ‘antiinterrupcions’, el 16 de setembre del 2019. (Horitzontal)

La iniciativa forma part d’un programa pilot que començarà a implementar-se al servei de Pediatria

ACN Lleida .- L’Hospital Universitari Arnau de Vilanova de Lleida està implementant un programa pilot que consisteix en dotar d’armilles de senyalització els professionals d’infermeria que preparen la medicació dels pacients, amb l’objectiu d’evitar interrupcions i disminuir així els errors provocats per les distraccions. El projecte, que està en fase d’implementació, començarà pel servei de Pediatria i forma part del conjunt de programes que s’executen a l’hospital lleidatà per fomentar la seguretat dels pacients. Les noves armilles porten a l’esquena un text breu que demana que no es molesti els professionals que les duen perquè es troben en fase de preparació de la medicació. Aquest dimarts se celebra el Dia Mundial de la Seguretat del Pacient, centrat en les bones pràctiques als centres sanitaris.
L’objectiu del projecte és dotar el personal d’infermeria del centre hospitalari d’un entorn tranquil que li faciliti la concentració durant els períodes de preparació i administració de la medicació i que, per tant, contribueixi a evitar al màxim els errors. El projecte es complementarà amb una campanya informativa i formativa adreçada a professionals, pacients i acompanyants.

Aquest projecte se suma a altres que ja estan implantats a l’Hospital Universitari Arnau de Vilanova amb l’objectiu comú de fomentar la seguretat dels pacients. Entre aquests, l’hospital disposa del projecte PROA, que propicia l’ús racional dels antibiòtics; un projecte d’activació del Codi sèpsia, per reduir la mortalitat dels pacients en situació d’infecció greu; un projecte de suport a les segones víctimes, per donar suport global i organitzat als professionals que pateixin conseqüències físiques o psicològiques en relació amb els errors assistencials en què s’hagin pogut veure involucrats, entre altres.

Altres mesures relacionades amb la seguretat dels pacients passen per fomentar el rentat de mans seguint els cinc passos descrits per l’OMS, vetllar per l’aplicació de mesures de prevenció de caigudes i de lesions cutànies per pressió, propiciar la publicació i actualització dels procediments i protocols assistencials del centre, impulsar la cultura de la seguretat amb la notificació d’esdeveniments adversos, recollir suggeriments, inquietuds, queixes o propostes de professionals i usuaris, entre altres accions.

  •  Text

Comenta

La vostra adreça de correu electrònic no es publicarà. Els camps obligatoris estan marcats *

Escrigui les paraules clau de recerca i pressiona la tecla Retorn.