Llum verda a la supressió de l’alberg de transeünts

El Ple de Tàrrega aprova una moció de suport al conseller Bernat Solé, condemnat per desobediència greu per l’1 d’Octubre

La capital de l’Urgell rebutja la sentència del TSJC, la primera que rep un alcalde de l’1-O, i exigeix la fi de la judicialització de la política catalana

El Ple de l’Ajuntament de Tàrrega ha aprovat una moció de suport a Bernat Solé, conseller d’Acció Exterior, Relacions Institucionals i Transparència, condemnat per desobediència greu quan era alcalde d’Agramunt l’1 d’octubre del 2017. Han votat a favor ERC, CUP i Junts per Tàrrega (grups que han dut el text conjuntament a votació del Ple) mentre que el PSC s’ha abstingut. La moció argumenta que la sentència, la primera que rep un alcalde de l’1-O, és desproporcionada i “una mostra del segrest de la política catalana en mans del sistema judicial”. I afegeix: “Ens reafirmem en el convenciment que votar no pot ser mai delicte”.

En aquest sentit, Tàrrega rebutja la sentència condemnatòria del Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC) contra Bernat Solé i expressa el suport “a totes les persones represaliades en el marc de la causa general independentista” i exigeix “la llibertat immediata de tots els presos i preses polítiques i el retorn de les persones exiliades”. Així mateix, exigeix l’aprovació immediata d’una Llei d’Amnistia i la fi de la judicialització de la política catalana alhora que reitera el compromís amb el dret a l’autodeterminació.

Llum verda a la supressió de l’alberg de transeünts

En el decurs de la mateixa sessió celebrada anit (la primera de l’any 2021 convocada amb caràcter ordinari), el Ple també ha oficialitzat la clausura de l’alberg municipal de transeünts amb els vots a favor d’ERC, CUP i PSC (Equip de Govern) i els vots en contra de Junts per Tàrrega. Segons l’Equip de Govern, la supressió del servei obeeix a la davallada significativa de persones usuàries (alguns nits fins i tot no hi pernoctava ningú) i a l’elevat cost que suposa donar compliment a la regulació d’aquest tipus de serveis, que obliga a disposar de la figura d’un vetllador les 24 hores del dia (s’estimava un augment de despesa d’un 45,21%, o sigui un cost total de 76.526 euros anuals). Per contra, Junts per Tàrrega ha manifestat que la supressió del servei “és un greu error i que deixem de ser una ciutat plenament social” a la vegada que ha instat a continuar treballant amb entitats del tercer sector per evitar el tancament. Val a dir que l’Ajuntament de Tàrrega anuncià fa uns dies que les instal·lacions de l’alberg s’adapten com a nou espai d’atenció social per a persones del municipi en situació de vulnerabilitat. Pel que fa a persones sense llar que estan de pas pel municipi, s’atenen els casos puntuals d’emergència social mitjançant la Policia Local.

Comenta

La vostra adreça de correu electrònic no es publicarà. Els camps obligatoris estan marcats *

Escrigui les paraules clau de recerca i pressiona la tecla Retorn.