L’Orfeó Nova Tàrrega, entitat convidada de la Festa de l’Arbre aquest diumenge 10 d’abril

festaarbre2016L’entitat centenària plantarà una olivera al Parc de Sant Eloi i els Amics de l’Arbre proposaran un recorregut per les zones reforestades de la serra

L’Associació dels Amics de l’Arbre, amb més d’un segle dedicat al manteniment del Parc de Sant Eloi, convida com cada any la ciutadania a descobrir la riquesa natural i paisatgística de la serra tot just arribada la primavera. És la Festa de l’Arbre de Tàrrega, que enguany tindrà lloc aquest diumenge 10 d’abril. Aquesta vegada, l’entitat convidada serà l’Orfeó Nova Tàrrega, entitat que ha celebrat recentment el centenari de la seva fundació. L’efemèride es testimoniarà amb la plantada d’una olivera. Tot seguit, es proposarà de fer una ruta pels indrets reforestats al Parc de Sant Eloi durant els últims mesos. La Festa de l’Arbre compta amb el suport de l’Ajuntament de Tàrrega. El Parc de Sant Eloi és la principal zona verda urbana de la capital de l’Urgell, és de titularitat municipal i ocupa 17 hectàrees d’extensió.

 

Programa d’actes (tots al Parc de Sant Eloi)

 

  • Esmorzar popular (a 2/4 de 10 del matí, a la plaça de les Alzines)

 

  • Missa cantada per l’Orfeó Nova Tàrrega amb motiu del seu centenari (a les 11 del matí, a l’ermita de Sant Eloi)

 

  • Plantada de l’olivera del centenari de l’Orfeó Nova Tàrrega (a 3/4 de 12 del migdia, vora l’esplanada dels dipòsits)

 

  • Visita guiada a les últimes plantacions d’arbres al Parc de Sant Eloi (a les 12 del migdia, arreu del parc)

 

L’Orfeó Nova Tàrrega fou fundat l’any 1915 per l’activista cultural Josep Güell (conegut com el Mestre Güell). L’agrupació coral és una de les entitats més emblemàtiques del teixit associatiu targarí. Considerat una de les seccions fundacionals de la Societat Ateneu, l’Orfeó Nova Tàrrega inicià la seva singladura amb una vuitantena de cantaires. Un dels moments àlgids fou l’actuació al Palau de la Música Catalana l’octubre de l’any 1969. Nombroses generacions de targarins i targarines han passat per les seves files, servint d’aprenentatge musical i donant peu a la creació d’altres corals. El llegat del seu fundador, el Mestre Güell, es manté vigent. Prova d’això és que l’Ajuntament de Tàrrega ha adquirit per a la seva preservació la batuta, pintures i documents personals de l’esmentat promotor cultural i pedagog.

 

Comenta

La vostra adreça de correu electrònic no es publicarà. Els camps obligatoris estan marcats *

Escrigui les paraules clau de recerca i pressiona la tecla Retorn.