Nit de l’Acordió de Vilagrassa aquest dimarts

vilagrassaSe celebrarà a les 10 del vespre a la plaça Major amb entrada gratuïta i serà presentada per Artur Blasco, tota un institució dins la cultura popular catalana.

El cicle 75 anys, 75 mirades al territori de l’Institut d’Estudis Ilerdencs viurà aquest dimarts al vespre una nova entrega amb la Nit de l’Acordió de Vilagrassa, una cita clàssica d’aquestes dades i que enguany ja arriba a la seva 17a edició.

Aquesta festa de l’acordió se celebrarà a partir de les 10 del vespre a la plaça Major de Vilagrassa amb entrada gratuïta i serà presentada per tota una institució de la cultura catalana com és Artur Blasco, músic, investigador i divulgador del folklore català.

La 17a Nit de l’Acordió comptarà amb les actuacions d’Ivan Caro (gralla) i Pilar Planavila (acordió cromàtic), de l’Alt Urgell; AnatolEremciuc (acordió cromàtic), de Moldàvia; Erika Weigand (acordió diatònic), Josep PepónVilarrubla (acordió diatònic) i Ernest Pipó (guitarra), de l’Alt Urgell; Roser Gabriel (acordió cromàtic), Alba Atcher (flauta travessera) i Laia Casanelles (guitarra), del Pallars Sobirà; Liv Hallum (acordió diatònic) i Ivan Garriga (violí), de la Cerdanya; el Grup Néixer, amb Ramon Closa (harmònica solista), Jaume March (harmònica baix) i Joan Roca (harmònica acords), de l’Anoia.

L’organització de la 17a Nit de l’Acordió va a càrrec de l’Ajuntament de Vilagrassa, l’Associació Arsèguel i Acordionistes del Pirineu i l’Associació Cultural El Portalet de Vilagrassa amb el suport de l’IEI. El cicle 75 anys, 75 mirades al territori té com a repte acostar el 75è aniversari de l’IEI a tot el territori lleidatà.

Quan a Artur Blasco, és tot un referent en la recerca i divulgació de la cultura popular, que ha recollit, poble per poble, el cançoner popular dels pobles del Pirineu. Així mateix ha impulsat la recuperació de l’acordió diatònic a Catalunya, organitzant la Trobada d’Acordionistes del Pirineu a Arsèguel i el Museu de l’Acordió d’aquest poble. L’any 2001 fou guardonat amb la Creu de Sant Jordi i el 2004 amb el Premi Nacional de Cultura Popular.

Comenta

La vostra adreça de correu electrònic no es publicarà. Els camps obligatoris estan marcats *

Escrigui les paraules clau de recerca i pressiona la tecla Retorn.