Quinze adolescents d’arreu de Catalunya participen al segon camp de treball d’estiu per a joves a Agramunt

foto_3369262Recuperaran un tram de la segla Molinal i senyalitzaran els camins de terme de les Puelles i la Donzell d’Urgell

ACN Agramunt .- Quinze adolescents d’arreu de Catalunya, deu nois i cinc noies, han arribat aquest diumenge a Agramunt, a l’Urgell, per participar durant dues setmanes al segon camp de treball d’estiu per a joves que s’organitza a la població. Avui els han donat la benvinguda a l’Ajuntament i a partir d’aquest dilluns començaran les tasques per recuperar un tram de la segla Molinal i senyalitzar els camins de terme de les Puelles i la Donzell d’Urgell, dos dels nuclis agregats del municipi. El d’Agramunt és un dels 17 camps que ofereix aquest estiu a les comarques de Lleida la direcció general de Joventut de la Generalitat.

El Camp de Treball el coordina l’Associació Alba de Tàrrega conjuntament amb l’Ajuntament d’Agramunt. Els joves tenen entre 14 i 17 anys i han arribat de diverses poblacions de l’àrea metropolitana, dels dos Vallesos, el Maresme, l’Anoia i el Gironès. Al matí treballaran en la reconstrucció de la segla i la senyalització dels camins però a la tarda les hores de lleure les aprofitaran per interactuar amb les entitats culturals, juvenils i esportives del municipi, de manera que un dels objectiu és que “coneguin l’essència de la identitat del poble”, segons ha dit l’alcalde, Bernat Solé, al discurs de benvinguda als adolescents i les seves famílies al saló de plens del consistori.

El regidor de Joventut, Oriol Puebla, ha explicat que la segla del Molinal era una de les que abastia d’aigua la localitat, captava l’aigua del riu Sió i la portava a la part alta del nucli urbà. També ha comentat que els joves seran els encarregats d’instal·lar la senyalització turística a dos camins de terme, els que porten a Les Puelles i a la Donzell d’Urgell. Puebla ha destacat la tasca de recuperació de patrimoni que faran al matí però també la relació que establiran amb les entitats locals, de manera que “el teixit associatiu d’Agramunt també es beneficia de l’entrada d’aquests joves de fora per conèixer noves experiències i nous punts de vista”.

La Marina, una de les monitores de l’Associació Alba, ha remarcat que el camp “engloba la part més lúdica, de divertir-nos i passar-nos-ho bé, però també la part de la responsabilitat que han d’assumir perquè s’estan fent grans, per tant, busquem un objectiu i entre tots el fem possible”.

Entre els participants, molts repeteixen i ja és el segon camp al qual s’apunten a l’estiu mentre que per altres és la primera vegada. Els que ja han passat per aquesta experiència tenen clar que el millor és “conèixer gent nova i passar-s’ho bé” i aquesta és també la principal expectativa dels qui debuten.

La feina pròpiament dita començarà demà dilluns però aquest diumenge els participants al camp de treball i les seves famílies han fet una ruta turística pel centre d’Agramunt i han visitat el refugi antiaeri de l’església. També dinaran a la gran Paellada de Sant Joan que des de fa 35 anys s’organitza al passeig Josep Brufau de la capital del Sió.

Gràcies al camp de treball de l’any passat es van recuperar els Safarejos d’Almenara, es va rehabilitar l’espai de la Roca de la Delfina i es va fer una senyalització dels camins que hi ha al Pilar d’Almenara i Mafet.

  •  Text

Comenta

La vostra adreça de correu electrònic no es publicarà. Els camps obligatoris estan marcats *

Escrigui les paraules clau de recerca i pressiona la tecla Retorn.