Agramunt ha presentat avui la cinquena edició del curs AiT que organitza amb la col·laboració de la Universitat de Lleida
L’Ajuntament d’Agramunt ha presentat aquest matí la cinquena edició del curs d’estiu Art i Territori que organitza de forma conjunta amb la Universitat de Lleida. La presentació ha comptat amb la presència de l’alcalde d’Agramunt, Bernat Solé; la regidora de cultura i la regidora d’educació a l’ajuntament d’Agramunt Dolors Ricart i Mercè Cases; la presidenta de la Fundació Espai Guinovart, Maria Guinovart; el gerent de la Fundació Lo Pardal, Pau Minguet; la coordinadora del curs Maria Codorniu i l’artista i ponent del curs, Cristina Cuñat.
Sota la temàtica “Rastres” el curs es farà els propers 4, 5 i 6 de juliol a Agramunt i al llarg dels tres dies es treballaran els rastres en un sentit físic i metafòric. Seran l’eix central del curs i el focus de les intervencions, xerrades, tallers, itineraris i projectes que ha proposat l’equip d’artistes i ponents que impartiran el curs, cadascú des de la seva pròpia mirada.
L’alcalde d’Agramunt, Bernat Solé, ha destacat el reconeixement que rep el curs amb el recolzament de la Universitat de Lleida fet que li dóna un gran prestigi. Relacionat amb la temàtica d’enguany, ha posat en valor el fet que s’utilitzaran diferents espais urbans d’Agramunt que ajudaran a reforçar la idea dels rastres com la idea que ens van deixar els avantpassats, però com una mostra del present que deixaran empremta en un futur.
Els edificis de les dues fundacions, el museu Espai Guinovart i els edificis de Lo Pardal, conjuntament amb la casa Duran i Sanpere de Cervera seran els espais interiors on s’impartiran les sessions a porta tancada. De totes maneres, i molt lligat amb les intervencions que es faran relacionades amb la temàtica d’enguany, també es faran sessions al Parc de Riella i en diferents espais urbans d’Agramunt.
Maria Guinovart, presidenta de la Fundació Josep Guinovart, ha destacat durant la seva intervenció la importància d’aquest intercanvi de col·laboracions entres les dues fundacions. També ha explicat com aquest curs és una plataforma per donar veus a altres maneres i formes de mirar el paisatge. Per la seva part, Pau Minguet, gerent de la Fundació Lo Pardal, ha posat en valor el fet de treure la cultura de les aules, i fer que els alumnes visquin i aprenguin des del territori d’una manera diferent. Coincidint amb Guinovart, també creu que el curs farà repensar als participants sobre la forma que tenim de mirar i interactuar amb el paisatge.
Durant l’acte, s’han exposat els continguts i els ponents que formaran part del curs. Entre aquests Glòria Jové, Cristina Cuñat, MatíasTolsà, Joan Riveradevall, David Esterri o Màrius Torrents.Cristina Cuñat, present a la presentació ha explicat en què consistirà la seva sessió: un taller pràctic on els participants aprendran el procés de fabricaciód’un mosaic hidràulic. Durant la presentació ha explicat que els alumnes aprendran a fer ús de la premsa, dels motlles i dels pigments que els permetran conèixer la tècnica de fer mosaics de fa més de150 anys.
Les inscripcions al curs ja estan obertes i s’espera consolidar els nombre d’inscrits d’edicions anteriors.
Trobareu tota la informació sobre el curs al web: http://www.artiterritori.cat