Tàrrega decidirà el dijous 4 de juliol els projectes que arribaran a la votació final dels pressupostos participatius

Sessió oberta a tothom en què se seleccionaran entre 10 i 15 propostes de les 42 que han estat validades

El nou procés de pressupostos participatius de Tàrrega continua avançant en les seves diferents fases. La Regidoria de Participació Ciutadana ha convocat per al dijous 4 de juliol una sessió oberta a tothom per a decidir entre 10 i 15 projectes que passaran a la fase final de votació popular. La jornada, ja dins la tercera fase i anomenada Taller TOP 10!, tindrà lloc a les 7 de la tarda a la Biblioteca Pública Germanes Güell.

Les persones assistents hauran d’escollir d’entre les 42 propostes validades pels serveis tècnics municipals segons el compliment dels requisits i en ajustar-se al pressupost previst, fixat en 100.000 euros del capítol d’inversions. Val a dir que en total s’han rebut més de 200 propostes, de les quals han superat el triatge les 42 que es portaran a votació el dijous 4.

En total, s’han validat 20 propostes en equipaments i instal·lacions municipals; 14 propostes en zones verdes, parcs i entorn natural; i 8 propostes en els àmbits de via pública, mobilitat, accessibilitat i enllumenat. Tots aquests projectes validats (així com també els descartats) es poden consultar al web https://participa.tarrega.cat.

Miquel Nadal, regidor de Participació Ciutadana, ha manifestat que “iniciatives com aquesta ens permeten escoltar diverses veus i opinions” i ha fet una crida “perquè la gent s’impliqui en la presa de decisions al municipi”. En aquest sentit, ha animat tothom a assistir al Taller TOP 10!, sessió en què també se servirà un refrigeri.

Aquesta és la tercera edició dels pressupostos participatius de Tàrrega. El procés culminarà a la tardor sotmetent a votació ciutadana les propostes finalistes. Serà una votació telemàtica i presencial en què podran participar totes les persones empadronades al municipi de Tàrrega majors de 16 anys.

S’ha de recordar que els projectes susceptibles de ser presentats i votats han de ser de competència municipal; que no contradiguin els plans aprovats; que siguin realitzables tècnicament i viables econòmicament; i que respectin el marc jurídic i legal. A més, han de ser projectes d’inversions complets, amb principi i fi (i no executats per fases).

Comenta

La vostra adreça de correu electrònic no es publicarà. Els camps obligatoris estan marcats *

Escrigui les paraules clau de recerca i pressiona la tecla Retorn.