Tàrrega acull durant l’octubre diverses activitats d’oci, salut i cultura per ajudar a combatre situacions de soledat no volguda entre les persones grans. Són propostes adreçades al col·lectiu de gent gran i alhora al conjunt de la ciutadania amb l’objectiu de conscienciar sobre aquesta problemàtica social i crear vincles que contribueixin a eradicar-la. L’acció forma part del programa “Sempre acompanyats”, que des del 2017 desenvolupen la Fundació ‘la Caixa’, la Regidoria d’Acció Social d’Intervenció de Tàrrega i Creu Roja. Dins aquest marc, avui dimarts s’ha impartit un taller de gimnàstica suau per a gent gran a la plaça Major amb la participació d’una quinzena de persones. L’activitat s’ha dut a terme amb la col·laboració de la Regidoria d’Esports i aplicant els protocols de seguretat sanitària (distància, mans, mascareta).
La següent cita del cicle arribarà el divendres 16 d’octubre amb una xerrada sobre hàbits saludables i mesures de prevenció contra la Covid-19 (5 tarda, Biblioteca). El cinema prendrà el relleu el dimarts 20 d’octubre oferint la projecció del film “Las chicas de la lencería” (5 tarda, Biblioteca). Finalment, el dimecres 28 d’octubre, a les 11 de matí, s’impartirà un taller de manualitats en una emissió en directe a través de Facebook. Totes les activitats són gratuïtes. En paral·lel, s’ha convocat un concurs literari de relats breus i poemes adreçat a la gent gran. L’eix temàtic és, precisament, la soledat. El termini de recepció de textos finalitza el 16 de novembre (Creu Roja Urgell – Av/Catalunya, 51 · tarrega@creuroja.org). D’altra banda, les persones ateses pel programa “Sempre acompanyats” comparteixen les seves experiències en una tertúlia emesa per Ràdio Tàrrega.
Les activitats coincideix aquest octubre amb una altra acció del programa “Sempre acompanyats”: la campanya “Truca a la porta”, la qual vol implicar la ciutadania en la detecció de situacions de soledat de gent gran i captar voluntariat. “Sempre Acompanyats” aborda les situacions de soledat de la gent gran per mitjà del foment de relacions socials significatives i el reforç de les fortaleses personals. Durant els darrers tres anys, ha atès a la capital de l’Urgell 41 persones grans i ha fet 60 activitats de sensibilització que han arribat a més de 1.500 persones i en les quals s’han implicat 13 voluntaris i més de 18 entitats del municipi.