Tàrrega impulsa una nova edició de la Setmana del Medi Ambient, una campanya ecològica que té com a objectiu demostrar que cadascun de nosaltres juga un paper cabdal en la preservació del nostre entorn. Amb aquesta acció es vol conscienciar la ciutadania per evitar la contaminació del medi natural a causa de la proliferació de residus. Es tracta d’una iniciativa transversal que aplega esforços de les entitats GEMA, La Soll, Cartaes, Foment Tàrrega, Agrupament Escolta, XMPublicidad, Consorci per a la Gestió de Residus Urbans de l’Urgell, Consell Comarcal i Ajuntament de Tàrrega. La campanya també llançarà missatges contra el malbaratament alimentari, reduir els residus o fomentar la reparació i reutilització.
Aquest programa d’activitats en favor de la preservació de l’entorn i la sostenibilitat es desenvoluparà del 26 de maig al 4 de juny en motiu del Dia Mundial del Medi Ambient, que es commemora el 5 de juny. Segons afirma l’organització, la iniciativa cerca la participació de tot el teixit associatiu i la comunitat educativa. En aquest sentit, cal recordar que entitats i institucions de l’Urgell col·laboren per donar a conèixer a la població el nostre entorn i com podem lluitar contra el canvi climàtic i protegir el medi natural.
Entitats i institucions han programat diverses activitats ecologistes i mediambientals a fi d’aprofundir en la prevenció de residus i evitar el malbaratament d’aliments, com és el cas del taller que donarà et tret de sortida a les activitats a càrrec de Daniel Colilles (divendres 26, 19:30h) o el taller de confecció de Tote Bags fetes amb samarretes que oferirà l’artista targarina Lluïsa Gabarra (divendres 2, 17h). Segons ha explicat la regidora de Medi Ambient, Laia Recasens, “aquests tallers impulsats per Cartaes van en la línia de treball de l’Ajuntament de Tàrrega, que fa anys que impulsa campanyes per reduir la quantitat de residus que generem”.
Alhora, la Setmana del Medi Ambient inclou actes que pretenen prendre el pols a l’estat de conservació del nostre entorn, com són la inspecció al riu Ondara (diumenge 28, 10h); la bicicletada i activitat de senyalització de rutes (dissabte 3, 9:30h); o una visita i activitat de manteniment de l’espai natural de Lluçà (dissabte 4, 9:30h).
Dubtes fora
La Setmana del Medi Ambient, també inclou la publicació de diversos vídeos curts a la xarxa social Instagram en el quals es resolen dubtes recurrents de la ciutadania a l’hora de reciclar. “L’objectiu és explicar on hem de llençar residus com per exemple el fil dels fuets i evitar que acabin al cubell equivocat”, ha explicat l’edil de Medi Ambient de Tàrrega. Aquests vídeos han estat editats per membres de l’Agrupament Escolta.