Tàrrega repartirà bosses de mà elaborades per Cartaes amb pancartes reciclades durant la 23a Fira del Medi Ambient

Es lliuraran a tothom que porti una bossa de roba usada a l’estand que l’empresa d’inserció social tindrà al recinte firal

L’Ajuntament de Tàrrega i l’empresa d’inserció social Cartaes fan una crida a la població i conviden als visitants de la 23a Fira del Medi Ambient, que se celebrarà els dies 21 i 22 d’octubre, a portar-hi una bossa de roba usada. A canvi, rebran com a obsequi una bossa de mà confeccionada per la marca Upcycled Cartaes a partir de pancartes obsoletes. Aquesta iniciativa ha permès reutilitzar una cinquantena de pancartes i ‘roll -up’ provinents de diversos departaments del consistori, que s’han transformat en 200 bosses de mà. Totes les persones que portin roba feta servir a l’estand que Cartaes tindrà al recinte firal, ubicat al Pavelló del Club Natació, rebran una bossa de mà com a compensació. Val a dir que aquelles persones que estiguin interessades en obtenir una d’aquestes bosses però no portin roba usada a intercanviar, podran adquirir-ne una al preu de 5 euros fins a esgotar existències.

Gràcies a aquest projecte s’ha evitat que més de 200 quilos de residus tèxtils acabessin a l’abocador, evitant així l’emissió de mitja tona de diòxid de carboni (CO2), el principal causant de l’escalfament del planeta. Alhora es potencia una economia circular real. Aquesta aliança entre l’Àrea de Promoció Econòmica de l’Ajuntament de Tàrrega i   Cartaes busca promoure l’economia circular amb valor social, motiu pel qual s’ha dut a terme en el marc de la 23a Fira del Medi Ambient.

Val a dir que el projecte de Cartaes disposa d’un excel·lent espai per al desenvolupament de l’’upcycling’, ja que des de fa més de 12 anys aquesta entitat té les instal·lacions preparades per a la reutilització de roba, mobles, joguines, aparells elèctrics i electrònics, etc. “Enmig d’aquesta bogeria d’objectes, alguns descartats i altres recuperats, neix la mirada estètica que suposa l’’upcycling’, una idea que consisteix a donar una segona vida als objectes recuperats mitjançant el redisseny, tractant el residu com una de les primeres matèries més valuoses”, afirmen des de Cartaes. “Es tracta de mantenir recursos dins del cicle, disminuint la necessitat d’extreure matèries primes verges”, afegeixen. Aquest projecte neix per unir la recuperació d’objectes amb la inclusió social de qualitat.

Altres iniciatives vinculades amb la reutilització

Així mateix, en aquesta edició de la Fira del Medi Ambient hi ha altres activitats programades relacionades amb la reutilització, com són el taller de reparació de roba usada Didal Truck de Cercle Zero, que durant tot el diumenge a la tarda oferirà un servei d’autoreparació mòbil de costura per fer arranjaments a diferents peces de roba que portin els visitants. En el mateix sentit, també diumenge entre les 11 del matí i les 2 del migdia tindran lloc una xerrada i un taller sobre l’obsolescència programada dels aparells. Per la seva part, el Col·legi Vedruna Tàrrega disposarà d’un estand durant els dos dies de fira per fomentar l’intercanvi de roba usada a través de la cooperativa Toquem la Fibra.

Comunitats energètiques

Val a dir que la 23a edició d’aquest certamen que fa d’altaveu dels valors de l’ecologia, la qualitat de vida i les energies renovables ha començat a escalfar motors aquest dimarts 17 d’octubre amb la celebració d’una sessió informativa adreçada a empreses, comerços i professionals per tal de donar a conèixer les oportunitats que ofereixen els models d’autoconsum d’energia. Una desena de persones han assistit a aquestes jornades organitzades per l’Ajuntament de Tàrrega i l’Oficina Comarcal de Transició Energètica amb la col·laboració de la Cambra de Comerç i Indústria.

Els nous models energètics centraran també la jornada tècnica per fomentar un model de consum energètic responsable, sostenible i d’iniciativa ciutadana per lluitar contra el canvi climàtic i la pobresa energètica amb la qual obrirà el saló. Tindrà lloc el dissabte 21 d’octubre a la Sala de conferències habilitada dins el pavelló firal a 2/4 d’11 del matí. Sota el títol  ‘Comunitats energètiques locals. Cap a una transició energètica justa’, hi intervindran diverses persones vinculades a col·lectius i entitats que treballen en favor de la transició energètica i amb experiència en la creació de comunitats energètiques en municipis de l’entorn, com és el cas de Tornabous.

Comenta

La vostra adreça de correu electrònic no es publicarà. Els camps obligatoris estan marcats *

Escrigui les paraules clau de recerca i pressiona la tecla Retorn.